Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Verwarm en verkoel je woning energiezuinig met een aircoheater 
Fujitsu KG wandunit.

Verwarm en verkoel je woning energiezuinig met een aircoheater 

Met een lucht/lucht-warmtepomp van Fujitsu kun je het gasverbruik verminderen door één of meerdere ruimtes elektrisch te verwarmen. Het verwarmen van een ruimte met een aircoheater bespaart gas en geeft je in de zomer de extra mogelijkheid om een ruimte te koelen. Daarnaast zijn de aircoheaters van Fujitsu zeer zuinig in het verbruik van elektriciteit.

Fujitsu is het Japanse topmerk voor airconditioning en is al meer dan 50 jaar trendsetter en innovator in de sectoren woningbouw en utiliteit. Met het programma lucht/lucht-warmtepompen wordt duurzame energie omgezet in warme of koele lucht, die middels aircoheaters gelijkmatig wordt verspreid in bijvoorbeeld een woning, kantoor, winkel, restaurant of hotel. Daarbij heb je de keuze uit Single Split systemen, Multi Split systemen en uitgebreide VRF-systemen. 

Sterke energieprestaties

De hoog-aan-de-wand aircoheaters van Fujitsu halen hoge SEER- en SCOP-rendementen, dankzij de efficiënte DC-rotary compressor en warmtewisselaar. Het invertersysteem zorgt voor een continue sturing van de compressor in functie van de gewenste temperatuur. Het vermogen wordt zo optimaal benut, waardoor de aircoheaters zeer zuinig zijn in het verbruik van elektriciteit. Wanneer je zonnepanelen hebt, is het nog aantrekkelijker om je woning te verwarmen met zelf opgewekte energie.

Geoptimaliseerde luchtstroom

Bij de hoog-aan-de-wand modellen zijn het intern mechanisme en de grote ventilatiekleppen ontworpen voor een hoog comfort. Hierbij zorgt de brede verticale luchtstroom voor een aangename verwarming boven de vloer en de horizontale luchtstroom voor een prettige afkoeling zonder hinderlijke tocht.

Vloerunit

Besparen met een lucht/lucht-warmtepomp

Met een lucht/lucht-warmtepomp van Fujitsu kun je je gasverbruik verminderen door één of meerdere ruimtes elektrisch te verwarmen. In de zomer kun je dit systeem tevens gebruiken om een ruimte te koelen. In verwarmingsmodus zuigt de buitenunit buitenlucht aan en zet deze om in warmte. De binnenunit gebruikt de opgewekte warmte om aangezogen binnenlucht te verwarmen. Deze wordt vervolgens terug de woning in gestuurd. Dit gaat sneller dan een systeem met water.

Onderstaande berekening gaat uit van een ruimte van 40 m2 die normaal met een cv-ketel verwarmd wordt, maar nu met een Fujitsu lucht/lucht-warmtepomp. Bij een Fujitsu KG-serie met een zeer hoge SCOP van 5,1 is de indicatieve besparing als volgt: 

  • Buiten het prijsplafond van € 3,14 per m3 gas en € 0,75 per kWh: tot 56% besparing op de energiekosten ten opzichte van het verwarmen met gas.
  • Binnen het prijsplafond van € 1,45 per m3 gas en € 0,40 per kWh: tot 50% besparing op de energiekosten ten opzichte van het verwarmen met gas.

Voorwaarden woning

Wanneer je een lucht/lucht-warmtepomp wilt installeren, zal het volgende in de woning aanwezig moeten zijn:

  • Een cv-ketel of warmtepompboiler voor warm tapwater.
  • Een beschikbare elektrische groep in de groepenkast.
  • Voldoende ruimte buiten voor de buitenunit.

Transitie naar duurzame, hernieuwbare energie 

Het merk Fujitsu wordt in Nederland verkocht door Groupe Atlantic Nederland, dat weer onderdeel is van het Franse Groupe Atlantic. Dit Franse bedrijf is inmiddels één van de meest invloedrijke wereldspelers op het gebied van thermische oplossingen, waarbij de transitie naar duurzame, hernieuwbare energie voorop staat. De gezamenlijke missie is het leveren van thermisch comfort, om te kunnen voorzien in de behoeftes van miljoenen klanten over de hele wereld. Het doel is om mensen te voorzien van een gezond, comfortabel en duurzaam binnenklimaat in alle gebouwen waarin zij leven, werken, leren en ontspannen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Groupe Atlantic Nederland erg belangrijk. Het bedrijf doet er alles aan om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle producten op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier geproduceerd, verpakt en verstuurd worden. Dit begint al bij het ontwerp van de producten, waarbij gezorgd wordt voor minimaal materiaalgebruik en duurzame productiemethoden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.