Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Van binnenklimaatsystemen tot medewerkers en klantrelaties: ‘We zijn constant met duurzaamheid bezig’
Duurzaamheid zit ook stevig verankerd in de Schilt productoplossingen.

Van binnenklimaatsystemen tot medewerkers en klantrelaties: ‘We zijn constant met duurzaamheid bezig’

Van complete luchtkanalensystemen tot componenten voor airconditioninginstallaties en van flexibele geluiddempers tot brandkleppen, roosters en volumeregelaars: Schilt is al 46 jaar specialist in het adviseren, ontwerpen, fabriceren, leveren, monteren en onderhouden van hoogwaardige luchttechnische componenten en installaties. Duurzaamheid speelt hierin een essentiële rol.

Sinds de oprichting van Schilt in 1976 heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt. Anno 2022 werken ruim honderdtwintig medewerkers bij de werkmaatschappijen Schilt Airconditioning, Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek, die gezamenlijk het complete binnenklimaatpakket voor de installateur verzorgen. “Hierbij zijn we constant met duurzaamheid bezig”, vertelt Algemeen Directeur Joop Heesen. “We beschikken sinds anderhalf jaar over het CO2-Bewust Certificaat niveau 3 en nemen deel aan de CO2-Prestatieladder van SKAO, waarmee we op een bewuste manier onze uitstoot verminderen. Een mooi voorbeeld in dit kader is de installatie van een zonnepanelenpark op het dak van onze bedrijfspanden in Meerkerk. Dankzij circa 1.200 panelen kunnen we een groot deel van ons stroomverbruik zelf opwekken. Ook breiden we ons wagenpark gefaseerd uit met volledig elektrische of hybride auto’s en voldoen alle vrachtwagens aan de nieuwste milieunormen. Verouderd materieel wordt stap voor stap vervangen en inmiddels zijn diverse elektrische heftrucks aangeschaft. Maar duurzaamheid gaat verder en zit ook stevig verankerd in onze productoplossingen en relaties.”

Als voorbeeld noemt Heesen de warmtepompinstallaties waarmee duurzaam en energie-efficiënt verwarmd kan worden. Of wat dacht je van de luchtkanalensystemen, die zeer hoog scoren op het vlak van duurzaamheid en energiezuinigheid en die volledig voldoen aan luchtdichtheidsklasse Luka C? “Duurzaam ondernemen is tot de cultuur van onze onderneming gaan behoren. We kiezen nooit voor snel gewin, maar steken tijd en energie in het opbouwen en onderhouden van langdurige relaties met opdrachtgevers. Want alleen door écht samen te werken, komen we tot meer efficiëntie in de uitvoering van projecten én een beter (en duurzamer!) eindresultaat. Om deze reden zijn we ook al jaren trouw aan onze vaste leveranciers.”

Dankzij circa 1.200 panelen kunnen de Schilt bedrijven een groot deel van hun stroomverbruik zelf opwekken.

Stabiele en duurzame basis

“Het allerbelangrijkste voorbeeld van duurzaamheid zit hem echter in onze mensen”, aldus Heesen. “We vieren regelmatig jubilea, waarbij het niet ongebruikelijk is dat medewerkers al 35 jaar of langer voor ons werken. Iets wat we in de huidige maatschappij niet heel vaak meer zien. Als ik me afvraag hoe dit kan, kom ik weer uit bij duurzaamheid. We geloven in het duurzaam omgaan, stimuleren, ontwikkelen én prikkelen van medewerkers. Maar ook in een bedrijfscultuur waarin medewerkers zichzelf kunnen ontplooien en kansen en verantwoordelijkheden krijgen. Onze organisatie is plat en leidinggeven doen we bottom-up. Dat biedt ons een ongelooflijk stabiele en duurzame basis van kennis, initiatief, ontwikkeling en inzet, waarvan ook onze partners de zoete vruchten plukken.”

BIM-implementatie

“Dankzij deze basis kunnen we zowel op kleine als grote projecten professioneel opereren, zonder in te boeten aan de kwaliteit die je van een familiebedrijf mag verwachten”, benadrukt business development manager Leo ’t Jong. “Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door een verregaande certificering en kwaliteitscontrole. Naast Luka-lid zijn we VCA-gecertificeerd, STEK-erkend en PED-gecertificeerd. Bovendien zetten we hoog in op BIM, dat steeds meer gemeengoed wordt in de bouw. Van ontwerp t/m calculatie, productie, uitvoering en beheer. Een mooi voorbeeld hiervan is onze uitgebreide BIM-implementatie, waarin zowel wordt gefocust op een efficiënte calculatie en verrijking van de BIM-modellen als op een optimale ketensamenwerking.”

Complete luchtkanalensystemen

Schilt Luchtkanalen voorziet graag in het ontwerp, de levering en de montage van complete luchtkanalensystemen, inclusief bijbehorende componenten van marktleider TROX. Binnen de werkmaatschappij is bovendien een speciale afdeling opgezet voor de ronde luchtkanalen: Schilt Rokan, met een programma ronde spiraalgefelste buizen en hulpstukken in alle soorten en maten. “Indien gewenst leveren wij klanten een totaalpakket, inclusief flexibele slangen, roosters, brandkleppen en montagematerialen”, aldus ’t Jong. “ Ook kunnen wij het inmeten op locatie verzorgen en verwerken we alle gegevens in productie- c.q. montagetekeningen.”

Indien gewenst leveren de Schilt bedrijven een totaalpakket. Van de installaties op het dak t/m de roosters in de ruimtes.

Luchttechnische componenten

Sinds 1985 en in een voor Nederland uniek voorraadhouderschap levert Schilt TROX-producten uit voorraad. In het 5.000 m² grote magazijn van Schilt Luchttechniek liggen de belangrijkste onderdelen van het TROX-leveringsprogramma standaard op voorraad. Voor 14 uur besteld, betekent: morgen in huis. “Ook zijn wij dealer van o.a. DE WIT ventilatoren en beschikken wij over een eigen Rodaco-lijn flexibele slangen en geluiddempers voor luchtkanalen”, vertelt ’t Jong. “Bijvoorbeeld de ventilatoren onderscheiden zich door een zeer hoge capaciteit en eenvoudige montage. Bovendien zijn ze geluids- en onderhoudsarm.” 

Duurzame airconditioning

Schilt Airconditioning verzorgt de levering, montage, inbedrijfstelling en het onderhoud van split-airconditioningsystemen en VRF-systemen van verschillende wereldmerken, waaronder Carrier, Toshiba, Panasonic en LG. “Stuk voor stuk systemen waarmee gekoeld, verwarmd, ontvochtigd en geventileerd kan worden, tegen een laag energieverbruik en met een zeer hoog rendement”, aldus ’t Jong. “Ook leveren we mobiele airconditioners, allemaal direct uit voorraad. Als onafhankelijke leverancier leveren en plaatsen we op verzoek bovendien installaties van andere A-merken, zoals Mitsubishi Electric en Daikin. Zo bieden wij voor iedere ruimte en iedere toepassing een hoogwaardige oplossing.”       

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.