Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slimmer, energiezuiger, veiliger: de Viega Smartloop Inliner

Slimmer, energiezuiger, veiliger: de Viega Smartloop Inliner

Met de Smartloop Inliner biedt Viega een unieke techniek om in grote gebouwen drinkwater te beveiligen én besparen, en dat tegen lagere installatie- en energiekosten. Het geheim? De buis-in-buisretourleiding beheerst op een innovatieve manier de temperatuur, ten voordele van installateurs, gebruikers en gebouwenbeheerders.

Het Smartloop Inliner systeem doet zijn naam eer aan: op een slimme manier de interne (PEX) retourleiding in de koperen warmwater stijgleiding integreren. Aangezien een afzonderlijk circulatieleidingsysteem niet nodig is, dalen ook de kosten voor betonkernboringen, brandveiligheid, leidingisolatie en bevestigingsmateriaal met ongeveer 30%.

Met een uiterst interessant neveneffect: omdat het water veel minder afkoelt, verbetert ook de energiehuishouding per etage. In gebouwen met meerdere verdiepingen kan men zo tot 30% warmteverlies vermijden, en dus die energie besparen. Verder wordt het warm water in de leiding permanent teruggeleid van het laatste T-stuk van de stijgleiding naar het verwarmingssysteem.

Zo is er steeds voldoende warm water beschikbaar bij elke aftakking, op elke verdieping. Door het behoud van temperatuur en circulatie krijgen bacteriën als legionella geen kans. Bovendien is er winst in leefruimte, dankzij de kortere installatiekanalen. Tot slot worden de leidingen, fittingen, ventielen en regelkranen hygiënisch verpakt geleverd, zodat ze 100% veilig op de werf toekomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.