Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Processen gaan door dankzij  noodstroomvoorzieningen
Sinds januari van dit jaar werkt KVT samen met het topmerk Kohler.

Processen gaan door dankzij noodstroomvoorzieningen

Met de automatisering van onze maatschappij groeit de vraag naar stroom en daarmee de vraag naar noodstroomvoorzieningen. Koninklijke van Twist is de innovatieve totaalspecialist op het gebied van noodstroomoplossingen. Ze levert complete energiesystemen en noodstroominstallaties. Vanaf 1 januari 2021 is zij exclusief verdeler van het topmerk Kohler, voorheen bekend als Kohler-SDMO.

Niemand wil zonder stroom zitten, zeker niet als je een bedrijf hebt met kritische processen, zoals een datacenter of ziekenhuis. Zonder stroom staan processen letterlijk stil, met economische consequenties of levensgevaarlijke situaties als gevolg. Door de samenwerking aan te gaan met Kohler kan Koninklijke van Twist nu noodstroomgeneratoren aanbieden in een zeer brede vermogensrange: de grootste standaard generatorset levert maar liefst 4.5 kVa. “Deze grotere vermogens worden steeds gangbaarder bij grote projecten. Wij leveren niet alleen de generatoren, maar ontwerpen ook de complete noodstroominstallatie”, vertelt Mark Scheurwater, sales manager bij Koninklijke van Twist. “We kunnen modulair bouwen, leveren grote vermogens en kunnen snel leveren. Dit is met name erg belangrijk bij de bouw van datacentra. Daarnaast kijken wij met onze klanten mee naar de beste oplossingen op mechanisch en elektrotechnisch gebied. Wij hebben hiervoor alle kennis en expertise in-house.”

Dankzij noodaggregaten met grote vermogens draaien ook datacentra door bij storingen.

Kwaliteit op 1

Kohler was geen onbekende van Koninklijke van Twist. Al eerder rondden de twee bedrijven succesvolle projecten samen af, waarna besloten werd om dit te bekrachtigen met een officiële samenwerking. Scheurwater: “Een belangrijke reden daarvoor is dat kwaliteit bij ons op nummer 1 staat. Kohler levert hoogwaardige noodstroomoplossingen en het leveringsprogramma van Kohler past perfect bij KVT. Daarnaast is Koninklijke van Twist zeer goed georganiseerd met haar serviceapparaat. Om ervoor te zorgen dat de installatie betrouwbaar blijft, zijn beheer en onderhoud essentieel.”

Service en onderhoud

Koninklijke van Twist biedt steeds oplossingen op maat. Ze ontwerpt de noodstroominstallaties niet alleen, maar bouwt, installeert en onderhoudt ze ook. De producten worden uitvoerig getest in de speciaal ingerichte testruimte. Na de installatie kunnen klanten 24/7 bij haar terecht voor onderhoud en het oplossen van calamiteiten. Daarvoor heeft het bedrijf een brede servicepool door heel Nederland die merkonafhankelijk reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uitvoert. “Dat doen we op basis van maatwerkafspraken. Er komt steeds meer wetgeving kijken bij noodstroomaggregaten. Daarom zijn wij gecertificeerd om alle keuringen zelfstandig uit te mogen voeren, naast alle benodigde ISO-certificaten”, aldus Scheurwater. Wat Koninklijke van Twist uniek maakt, is dat zij geen werkzaamheden uitbesteedt aan derden. De medewerkers voeren alle werkzaamheden in één keer uit, zodat er slechts één moment nodig is voor de uitvoering en bedrijven slechts één aanspreekpunt hebben. 

Momenteel breidt KVT de bedrijfslocatie in Dordrecht verder uit.

Uitbreiding

Misschien is het geen toeval dat de groeiende vraag naar stroom en noodstroomvoorzieningen samenvalt met de groei van Koninklijke van Twist. Er wordt namelijk momenteel een nieuw bedrijfspand bijgebouwd. “Het gaat om 850 m2 extra ruimte. In kwartaal 1 van 2022 moet het klaar zijn”, zegt managing director Norbert van Twist. “We werken voor de grootste datacentra en ook onlangs hebben we een aantal mooie projecten opgeleverd, bijvoorbeeld in Amsterdam. De extra ruimte komt dus goed van pas. Het is van groot belang dat zij kunnen blijven draaien, ook wanneer de stroom uitvalt. Daar dragen wij ons steentje graag aan bij.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.