Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Pairi Daiza kiest voor duurzame oplossingen
Het debiet van de wastafelkraan is ingesteld op 3 l/m, waardoor tot 90% water bespaard kan worden in vergelijking met een traditionele kraan.

Pairi Daiza kiest voor duurzame oplossingen

Pairi Daiza is een botanische en architecturale dierentuin die gevestigd is in Brugelette, België. Het park huisvest bijna 7.500 dieren en werkt actief mee aan de bescherming van bedreigde diersoorten, even goed in het park als over de hele wereld via zijn fundering. Jaarlijks ontvangt het park meer dan 2 miljoen bezoekers en doorheen de jaren is het uitgegroeid tot een zeer populaire toeristische attractie in België en andere Europese landen.

Met zijn nieuwe ingang, de Gallery of the Worlds, nodigt Pairi Daiza de bezoeker uit om te reizen zodra hij aankomt. Deze met glas en ijzer bedekte doorgang werd geïnspireerd op de mooiste 19e eeuwse winkelpassages van Noord-Europa. Versierd met tweeënzestig mozaïektekeningen en zesentwintig bomen, neemt hij je mee door de tijd en presenteert hij de schoonheid van de natuur. 

Op piekmomenten wordt het watervolume verminderd, waardoor enkel de kom van het urinoir gespoeld wordt tussen twee gebruiken.

Waterbesparing

Pairi Daiza hecht veel belang aan ecologie en duurzaamheid. Dit was een goede reden om voor DELABIE te kiezen. Het debiet van de TEMPOMATIC 4 wastafelkraan is namelijk ingesteld op 3 l/min, waardoor tot 90% water kan worden bespaard in vergelijking met een traditionele kraan. De TEMPOMATIC 4 urinoirkraan optimaliseert het waterverbruik dankzij de massamodus (exclusiviteit DELABIE). De kraan kan vaststellen of er piekperiodes zijn en in functie daarvan het spoelvolume aanpassen. Tijdens deze periodes wordt het watervolume verminderd zodat enkel de kom van het urinoir gespoeld wordt tussen twee gebruiken. Aan het einde van de drukke periode vindt een bijkomende spoeling plaats om het urinoir volledig te reinigen en het water in de sifon te vernieuwen. Dit voorkomt waterverspilling. 

Optimale hygiëne

De kranen werden ook gekozen omwille van de contactloze bediening. Olivier Boucquey, projectleider bij Pairi Daiza, is van mening dat een oplossing zonder manueel contact essentieel is om de hygiëne van de bezoeker te garanderen op drukbezochte plaatsen zoals Pairi Daiza. Bovendien dragen de elektronische kranen bij tot een optimale hygiëne dankzij de antibacteriële periodieke spoeling, waardoor de leidingen elke 24 uur na het laatste gebruik automatisch worden gespoeld. Beide kranen zijn ook uitgerust met een antistagnatie elektroventiel dat het water afvoert en ververst bij elk gebruik om bacterievorming te beperken. Om nog meer hygiëne te garanderen, is de wastafelkraan voorzien van een kalkwerende straalbreker die achterblijvend water en vuilresten beperkt en de ontwikkeling van bacteriën verhindert.

Pairi Daiza

Vandaalbestendig

Een dierentuin is een drukbezochte plaats: “Met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar is Pairi Daiza de meest bezochte toeristische site van het land die tegen betaling toegankelijk is”, verklaart Dhr. Boucquey. Daarom dienen producten bestand te zijn tegen intensief gebruik. De elektronische kranen van DELABIE zijn speciaal ontworpen om het hoofd te bieden aan intensief gebruik en vandalisme, moedwillig of niet. Het kraanlichaam is vervaardigd uit verchroomd metaal en voorzien van schokbestendige mechanismen en sensoren. Om verspilling te voorkomen, zijn de kranen ook uitgerust met een antiblokkeerveiligheid die verhindert dat het water blijft lopen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.