Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Oplossingen voor het totale vraagstuk
R-Vent richt zich voornamelijk op luchtkanalen, maar levert ook het gehele plaatje, waaronder WTW’s en luchtbehandelingskasten.

Oplossingen voor het totale vraagstuk

Van de gehele markt thuis

Welk ventilatievraagstuk je ook hebt, R-Vent biedt de oplossing. Met luchtkanalen als specialisatie levert het bedrijf oplossingen voor het totale vraagstuk, waaronder doorvoeren, ventilatoren en ventielen. Doordat R-Vent drie fabrieken heeft in Nederland en een experience center, ben je altijd aan het juiste adres met jouw ventilatievraag.

“Wij vergelijken een gebouw wel eens met het menselijk lichaam, met de luchtkanalen als belangrijk component. Dat is het vatenstelsel. Je kunt nog zo’n goede WTW als hart hebben, zonder goed vatenstelsel functioneert het niet”, aldus René Cas, adjunct-directeur bij R-Vent. Om dat vatenstelsel zo goed en soepel mogelijk te laten functioneren, levert R-Vent oplossingen op maat voor iedere situatie. Niet alleen luchtkanalen van diverse materialen, vormen en afmetingen, maar ook WTW’s en luchtbehandelingskasten. Cas: “We bieden ronde, vierkante, ovale en flexibele kanalen aan, van staal en kunststof tot enorm duurzame materialen. Deze produceren we grotendeels zelf en voor de bijpassende producten werken we samen met producenten. We hebben een groot aanbod waarbij we meerdere merken aanbieden.”

Experience center

Het in 1919 opgerichte R-Vent bestaat uit drie bedrijven: Bergschenhoek Luchtcomfort, Spiraliet en Vespi. Met deze bedrijven bedient R-Vent de gehele markt. Daarnaast is er nog een experience center in Bergschenhoek. Hier zien geïnteresseerden welke producten er allemaal te verkrijgen zijn, hoe ze werken en wat het verschil is tussen de diverse luchtkanalen. Ook worden hier trainingen gegeven aan bedrijven. R-Vent levert niet alleen producten, maar helpt klanten ook met projectondersteuning, vertelt Cas. “We denken bijvoorbeeld mee met de engineering en ondersteunen door producten prefab aan te leveren met ons eigen logistieke netwerk. Dat meedenken is wat klanten aan ons waarderen.”

Sinds dit jaar maakt R-Vent deel uit van de Lindab Group. Toch merk je in de cultuur dat het van oorsprong een familiebedrijf is. Op de vertrouwde service en persoonlijke benadering kunnen de klanten dan ook blijven rekenen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.