Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Met Viu/XViu openen wij een nieuwe deur

Met Viu/XViu openen wij een nieuwe deur

Een interview met sieger design over de toekomst van de badkamer

Met de keramische serie Viu, het meubelprogramma XViu en de bijpassende ligbaden presenteren Duravit en sieger design een complete badkamerserie, die voor een toonaangevend design staat. De post-industriële elegantie ontstaat uit de verbinding van zachte, organische vormen met precieze geometrie in een ongekende perfectie in detail. Er ontstaan spannende contrasten uit oppervlakcombinaties van keramiek, glas en metaal met matte lak of edel hout.

Viu/XViu

De briefing van Duravit voor de nieuwe serie Viu/XViu bevatte de wens voor een radicale verandering qua beeld van de badkamer van de toekomst. Was u verrast?

Christian Sieger: Ja zeker. Een progressieve en ook een verrassende benadering was de, in de briefing geformuleerde, visionaire blik voorruit. Onder andere ook op de consumentenelektronica of de auto-industrie, dus zeer complexe consumentenproducten. Het overbrengen van deze benchmarks naar het badkamerthema liet ons duidelijk zien waar de reis naartoe ging.

Wat was de aanpak bij Viu/XViu? En hoe verliep later de uitwisseling met Duravit?

Michael Sieger: Met de ontwikkeling van Viu zullen we voldoen aan de veranderende eisen van de badkamer van vandaag en deze verder ontwikkelen. De badkamer is in tien tot vijftien jaar geëvolueerd naar een comfortabelere ruimte, waardoor ook de eisen voor de badkameronderdelen zijn veranderd. Een wasbak of een ligbad krijgt zo meer een meubelachtig karakter dan dat het een hygiënisch product is.

Christian Sieger: De openheid van hoe we onze ideeën en ontwerpen bespraken, en hoe anders je ook mocht nadenken over de badkamer- en badkamerproducten, was over het algemeen heel spannend.

Wat is voor u de uitdaging bij Viu/XViu?

Michael Sieger: Viu/XViu verbindt voor ons een hoge mate van moderniteit, precisie en nauwkeurigheid met een even hoge mate van levensduur, elegantie en waarde. Door keramiek en onderbouw te combineren met de c-bonded technologie, hebben we een nauwkeurigheid bereikt die we zelden in keramiek tegen komen en die nieuwe normen stellen voor sanitair ontwerp.

Christian Sieger: Veel aspecten die je alleen op het tweede gezicht ziet, maken de perfectie van een product, bijvoorbeeld de mooie voering van een jas, het open motorcompartiment van een voertuig. Dit is wat we bij Viu/XViu hebben gemaakt. Als ik in het ligbad lig, heb ik totaal verschillende perspectieven, bijvoorbeeld op de onderkant van de wasbak. We hebben alle details van de serie geïmplementeerd met deze claim.

Hoe beschrijft u de look van Viu/XViu?

Christian Sieger: Bij Viu/XViu zien we een nogal industriële look, die ook wordt weerspiegeld in de kleurigheid. De uitgesproken rechtheid van het programma wordt verder versterkt door de gebruikte materialen en oppervlakken. In sommige gevallen hebben de producten ook futuristische functies, zonder uit het heden te vallen. Dat maakt de serie erg expressief. Over het algemeen heeft het programma voor mij persoonlijk een erg grootstedelijke uitstraling.

Hoe brengt Viu/XViu ons dichter bij de badkamer van de toekomst?

Michael Sieger: Ik denk dat we met Viu/XViu een nieuwe deur openen op het gebied van badkamerontwerp. De serie onderstreept het woonkamerkarakter van de badkamer van vandaag en in de toekomst nog sterker en laat zien in welke richting we ons verder zullen ontwikkelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.