Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Maak kennis met de enige semi-flexibele kanalen met Europees kwaliteitslabel

Maak kennis met de enige semi-flexibele kanalen met Europees kwaliteitslabel

De kunststof Easyflex luchtkanalen van Renson kregen recent het ‘Eurovent’ label toegekend. Dat ze daarmee de enige semi-flexibele kanalen zijn die dit Europese kwaliteitslabel mogen dragen, heeft Easyflex te danken aan zijn luchtdichtheidsklasse D. Het onderstreept nog eens de kwaliteit en duurzaamheid van de ventilatiekanalen die dankzij hun platovalen vorm ideaal zijn om plaatsbesparend in te werken in een (hellings)chape of vals plafond en compatibel zijn met elk type ventilatiesysteem.

Luchtdicht plug-and-play systeem voor een efficiënte en stille totaalinstallatie 

Een correct werkend en stil ventilatiesysteem is gebaat bij een professionele en luchtdichte totaalinstallatie met kwalitatieve onderdelen. Daarom voorziet Renson naast raamverluchtingen, ventilatie-unit, extractieroosters en dakdoorvoeren ook in eigen Easyflex-luchtkanalen. Dankzij een uitgebreid assortiment onderdelen is Easyflex voor elke werf en voor elk type ventilatiesysteem het plug-and-play systeem bij uitstek voor u als installateur. Flexibele leidingen, bocht-, verloop- en flexibele koppelstukken, verdeelboxen, ventielaansluitingen, ronde stijgleidingen, snelsluitingen en metalen overzetbeugels: naast de kanalen is er een brede waaier aan onderdelen beschikbaar voor een complete installatie. 

Plat ovalen ventilatiekanalen geschikt voor alle inbouwsituaties

De kunststof (polyethyleen) Easyflex-kanalen vallen op door hun platte vorm. Die zorgt niet alleen voor een optimale verdeling van de druklasten bij het inwerken in chape of beton, maar maakt vooral dat je deze zelfs bij beperkte inbouwdieptes – de kanalen zijn amper 64 mm hoog – makkelijk kwijt kunt in ondervloer, valse muren of plafonds. Het is de geribde buitenkant die bijdraagt aan de sterkte van de kanalen, en dat is handig meegenomen om beschadiging op de werf te voorkomen. De gladde binnenwand zorgt dan weer mede voor een lage drukval en de antistatische en antibacteriële afwerking voorkomt ophoping van stof en bacteriehaarden. 

Over Eurovent

Eurovent is een begrip in productcertificatie binnen de HVAC-sector. Als derde partij draagt het mede bij tot een grotere integriteit en accuraatheid van industriële prestatiebeoordelingen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.