Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Het juiste materiaal voor de juiste klus
Slimme Mepac bundelbandtang.

Het juiste materiaal voor de juiste klus

Klemko Techniek staat al sinds 1946 voor innovaties in de elektrotechniek. De producent van innovatieve LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken ontwikkelt haar producten continu, in nauwe samenwerking met installateurs, groothandels en andere enthousiaste marktpartijen. “Hoe divers ons productassortiment ook is, uitgangspunt is altijd om de elektrotechnisch installateur slimmer, sneller en efficiënter te laten werken”, vertelt Accountmanager Aansluittechniek & Installatietechniek Sander Pronk. “Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze nieuwe kanalen, opstelbalken en gereedschappen, die comfort, snelheid en duurzaamheid op unieke wijze samenbrengen.”

Met de nieuwe producten speelt Klemko Techniek in op de actuele wensen en behoeften in de markt, waarin steeds meer duurzame klimaatsystemen geïnstalleerd worden. Van warmtepompen tot ventilatiesystemen, airconditioners, PV-installaties en intelligente zonweringssystemen, die betrouwbaar en fraai gemonteerd moeten worden. “Onze nieuwe duurzame installatiematerialen helpen hierbij”, aldus Pronk. In dit artikel licht hij diverse artikelen toe, beginnend bij de nieuwe Canalit rubberen opstelbalken. “Onze rubberen opstelbalken zijn speciaal ontwikkeld om de stabiliteit van klimaatinstallaties zoals airco- en warmtepompsystemen te borgen en om trillingen naar de ondergrond te absorberen. De rubberen opstelbalken zijn voorzien van vier voorgevormde gaten die de mechanische bevestiging aan de onderconstructie vergemakkelijken. Gegalvaniseerde profielen, steunvoeten, trillingsdempers (veervoeten) en montagematerialen zorgen voor een solide en trillingsarme basis, terwijl twee ingebouwde waterpassen een perfecte horizontale opstelling garanderen. Bovendien zijn speciale daksteunen leverbaar voor montage op een schuin dak of andere moeilijk bereikbare opstelposities.” De rubberen opstelbalken zijn verkrijgbaar in vier afmetingen en worden gemaakt van gerecyclede autobanden. Daarmee levert Klemko Techniek tevens een belangrijke bijdrage aan de reductie van de afvalberg.

De aircokanalen van Canalit van Klemko Techniek zijn ook verkrijgbaar in antracietgrijs.

Mooie producten in dit kader zijn ook de aircokanalen van Canalit, onderdeel van Klemko Techniek, die ook in antracietgrijs verkrijgbaar zijn. “De aircokanalen zijn standaard voorzien van een stevige buisfolie van 100% gerecycled plastic, die zorgt dat de aircokanalen onbeschadigd op hun plek van bestemming komen.” Speciaal voor PV-installaties biedt Mepac een slimme bundelbandtang, waarmee heel eenvoudig en snel het juiste aantrekmoment kan worden ingesteld. “Uniek is ook ons nieuwe assortiment UV-bestendige bundelbanden, die een lange levensduur (>10 jaar) in buitensituaties garanderen.” Last-but-not-least noemt Pronk de Mobile tool frame; een veelzijdige en professionele sperkrimptang voor installateurs waarin maar liefst 24 verschillende matrijzen gebruikt kunnen worden! Van een inzetmatrijs voor het krimpen van Solar MC4-connectoren tot een inzetmatrijs voor adereindhulzen. Benieuwd welke producten uw werkzaamheden slimmer, sneller en efficiënter maken? Neem dan een kijkje op de Klemko website!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.