Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Gezonde lucht, aangename temperaturen
De AM50 kan tot 59 m3/h ventileren, beschikt over 6 ventilatiestanden en is uitgerust met een roterende warmtewisselaar.

Gezonde lucht, aangename temperaturen

Nieuwe producten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat

2023 is een bijzonder en belangrijk jaar voor Airmaster. Zo introduceerde de Deense ventilatiefabrikant begin mei een nieuwe visuele identiteit en website, die de kernwaarden Samenhorigheid, Zelfstandigheid, Duurzaamheid en Degelijkheid nog beter onder de aandacht brengen. Met de lancering van een nieuwe koelmodule en een kleine ventilatie-unit worden de vernieuwde visie en missie direct in raad én daad opgevolgd.

“Als organisatie zetten wij hoog in op kwaliteit en duurzaamheid”, vertelt Nathalie Duquesne, Benelux Country Manager bij Airmaster. “Onze missie is om duurzame en toekomstbestendige producten te ontwikkelen en leveren, die bijdragen aan een gezond en aangenaam binnenklimaat. Maar ook producten die zo energiezuinig mogelijk functioneren, zodat onze aarde leefbaar blijft voor toekomstige generaties. Daarnaast heeft duurzaamheid betrekking op onze interne organisatie en bedrijfsvoering. Wij optimaliseren de mogelijkheden om componenten te recycleren, passen onze productieprocessen voortdurend aan en richten ons nieuwe kantoor in de Benelux zoveel mogelijk in met tweedehands materialen. Ons Deense moederbedrijf opent steeds meer vestigingen verspreid door Europa, die naar buiten treden als één sterk merk en actief kennis en ervaringen uitwisselen om bovenstaande doelen te bereiken. In de afgelopen jaren zijn wij gegroeid van honderd naar tweehonderd toegewijde medewerkers. En ook ons Benelux-team is bijna verdubbeld. De aandacht voor goede ventilatie en een gezond binnenklimaat is door de COVID-19-pandemie flink toegenomen. En nu het simpelweg openen van ramen door de hoge energieprijzen echt geen optie meer is, krijgt deze focus nog een extra impuls. Gebouweigenaren zijn actief op zoek naar decentrale ventilatie-units met warmteterugwinning die gezonde binnenlucht en behoud van warmte combineren, zónder dat grote bouwkundige ingrepen nodig zijn. Met onze Airmaster (AM) units kunnen we hier heel breed en compleet in voorzien.”

Met de RC1000 koelmodule biedt Airmaster een oplossing voor de hoge warmtelast in klaslokalen.

Oplossing voor oververhitting in klaslokalen

De groeiende vraag naar goede ventilatie legde een enorme druk op de productie van Airmaster, vertelt Duquesne. “Zeker toen in 2022 grote componentenschaarste ontstond. Daarom hebben we besloten om de introductie van onze nieuwe producten even uit te stellen. Inmiddels draait onze ventilatiefabriek echter weer op volle toeren. 2023 is dan ook hét moment voor ons om door te pakken. Bijvoorbeeld met de introductie van de RC1000 koelmodule, die inspeelt op een tweede belangrijke trend in de (scholen)bouw: de hoge warmtelast.” In navolging van de vraag naar ventilatie, ziet Airmaster een snelgroeiende vraag naar koeling. Immers hebben naast bedompte lucht ook te hoge binnentemperaturen een negatief effect op ons functioneren en welbevinden.

“Zowel in het voorjaar, de zomer als het najaar lopen de buitentemperaturen steeds vaker op tot boven de 25°C”, weet Duquesne. “Helaas kampen veel scholen op deze dagen met oververhitting. Bijvoorbeeld omdat gevels en daken onvoldoende geïsoleerd zijn, omdat veel glas is toegepast of omdat lokalen op het zonbelaste zuiden gericht zijn. Als dan ook nog twintig tot dertig leerlingen in één klaslokaal zitten, is het heel moeilijk om de warmte af te voeren. Met de RC1000 koelmodule brengen we hier verandering in. De koelmodule is eenvoudig te monteren op onze AM1000 unit en heeft een heel hoog koelvermogen (tot 7 kW). Ze is bovendien zodanig ontworpen, dat ze geen invloed heeft op het geluidsniveau en de maximale capaciteit van de AM1000.”

Met de AM50 speelt Airmaster perfect in op de ventilatiebehoefte in kleine kantoortjes, directieruimtes, technische lokalen, bergplaatsen en sanitaire ruimtes.

De AM50: de kleinste telg in de Airmaster familie

De decentrale ventilatie-units van Airmaster worden in Nederland voornamelijk toegepast in scholen, vertelt Duquesne. “Onze AM1000 valt met een geluidsniveau van <33 dB(A) bij een capaciteit van 950 m3/h ruim binnen de normen van Frisse Scholen klasse B. Populair is bovendien onze AM800, die met een geluidsniveau van <35 dB(A) bij een luchtvolume van 725 m3/h voldoet aan de normen voor Frisse Scholen klasse C.” Met de AM150, AM 300 en AM500 biedt Armaster tevens een passende ventilatie-oplossing voor kantoren, vergaderzalen, polyvalente zalen, restaurants en kantines. “Wat nog ontbrak in ons assortiment echter, was een kleine unit die ook de luchtkwaliteit in kleine kantoortjes, directieruimtes, technische lokalen, bergplaatsen en sanitaire ruimtes perfect op orde houdt. Onze AM50 brengt hier verandering in. Deze nieuwe en kleinste ventilatie-unit kan tot 59 m3/h ventileren, beschikt over 6 ventilatiestanden en is uitgerust met een roterende warmtewisselaar, die een hoge warmteterugwinning (> 80%) garandeert. Een dubbele ventilator zorgt bovendien voor een continue toe- en afvoer van lucht. Hiermee presenteren wij wederom een unicum in de markt.”

Medio 2023 wordt nog een derde innovatie gelanceerd: een all-in-one warmtepompunit waarin ventilatie, verwarming en koeling slim geïntegreerd worden. Hierover later meer…

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.