Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Geluidsschermen op maat gemaakt in eigen fabriek 
Via een 3D-ontwerp zien de opdrachtgever en installateur vooraf precies hoe het resultaat wordt.

Geluidsschermen op maat gemaakt in eigen fabriek 

Geen geluidsoverlast meer

Een probleem dat voortkomt uit de energietransitie is geluidsoverlast. Iedere warmtepomp- of airco-unit maakt geluid. Hieraan zijn eisen gesteld. Om geluidsoverlast te voorkomen, kun je kiezen voor een omkasting van ModuBar.

“Een unit wordt meestal op of naast een gebouw geplaatst, waardoor zowel bewoners als de omgeving overlast kunnen ervaren. Wij worden steeds vaker gevraagd om hiervoor een oplossing te vinden”, zegt Arjan Kick, projectmanager bij ModuBar. Zijn bedrijf kent grofweg twee oplossingen: de Noise-Reducer en de Kokowall HA-Minwol variant. De Noise-Reducer is een geluidwerend scherm met een absorberende laag, steenwol en PE-fleece, afgewerkt met een kunststof separator in de gewenste kleur. Het Kokowall HA-Minwol geluidsscherm is afgewerkt met kokosvezels en daarmee perfect om te laten begroeien met klimplanten. Deze is daarom ook prima geschikt als schutting, wanneer er een warmtepomp in de achtertuin wordt geplaatst.

Beide geluidsschermen zijn geschikt voor verschillende ondergronden, bijvoorbeeld betonnen dakconstructies, betonvoeten en gefundeerd in de grond. Hoe dan ook biedt ModuBar voor iedere situatie een oplossing, omdat ieder scherm precies op maat wordt gemaakt. “Wij maken alles modulair en in onze eigen fabriek”, zegt Kick. “Tegenwoordig werken we onze ontwerpen vaak uit in 3D. De klant weet dan precies hoe het in de praktijk gaat worden en het installatiebedrijf ziet hoe het gemonteerd moet worden.” 

Kleur en uitvoering kunnen op maat gekozen worden, zodat ook aan het esthetisch aspect gedacht wordt.

Theresiakerk

Met haar oplossingen komt ModuBar op de mooiste locaties door heel het land. Onlangs plaatste ze bijvoorbeeld een Noise-Reducer bij de Theresiakerk in het centrum van Maastricht. Kick: “Daar was een warmtepomp geplaatst en waren geluidwerende voorzieningen nodig. We hebben gekozen voor een bruin winddoek dat perfect past bij de stenen van de kerk.”

Bekende naam

Wie bij ModuBar aanklopt voor advies over geluidsschermen, kan gedegen informatie verwachten. In samenspraak met de installateur wordt er gekeken hoeveel ruimte er aangehouden moet worden om de installatie heen en aan welke eisen de schermen moeten voldoen. “Je kunt niet zomaar een omkasting plaatsen om een unit, zonder rekening te houden met koude luchtafvoer, luchtstromen en andere zaken. Vaak kijken wij naar ontwerpen waarbij tijdens de tekenfase geen rekening is gehouden met deze aspecten. Dat is jammer. Wanneer wij op tijd advies mogen uitbrengen, kunnen installaties optimaal geplaatst en afgeschermd worden”, aldus Kick. In Nederland werkt ModuBar als producent en installateur vanuit Poeldijk. Daarnaast worden de producten geleverd in West-Europa. Het merk is dan ook wijdverbreid bekend.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.