Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Gas besparen met een hybride warmtepomp
Bij buitentemperaturen vanaf 5°C kan de warmtepomp zeer goed voor comfortabele warmte in de woning zorgen.

Gas besparen met een hybride warmtepomp

Iedereen wil het gasverbruik en de energiekosten in zijn woning verlagen. Maar niet in elke woning kun je direct overstappen naar een all-electric oplossing. In dat geval kan een hybride warmtepomp van Atlantic uitkomst bieden.

Wordt een woning op dit moment nog verwarmd met een cv-ketel in combinatie met lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming? Dan kun je met de hybride warmtepomp van Atlantic tot 60% op het gasverbruik besparen! De Aurea Hybrid add-on past op elke cv-ketel en er zijn geen f-gashandelingen nodig om hem te installeren. Daarbij heeft deze hybride warmtepomp geen binnenunit, maar enkel een kleine controlbox. Hierdoor past hij in elke woning.  

Start direct met besparen

Met de Aurea Hybride add-on wordt zowel de kracht van de cv-ketel als de warmtepomp efficiënt benut. De cv-ketel brengt de woning in de vroege morgen op temperatuur (korte, hoge energievraag) waarna de warmtepomp de woning gedurende de dag op temperatuur houdt (constante, lage energievraag). Bij buitentemperaturen vanaf 5°C kan de warmtepomp zeer goed voor comfortabele warmte in de woning zorgen. Afhankelijk van de stroombron kunnen bewoners 30 tot 90% minder CO2-uitstoot genereren en het gasverbruik voor verwarming tot 60% reduceren. Bij temperaturen onder de 5°C of bij een benodigde watertemperatuur boven de 55°C neemt de gasketel de verwarming weer over, waardoor het comfort te allen tijde wordt gewaarborgd. De cv-ketel blijft zorgdragen voor het warme tapwater, zodat bewoners zorgeloos kunnen baden en douchen. Een gezin met vier personen die zo’n 1.750 m3 gas per jaar verbruikt, bespaart al gauw 540 euro op de energierekening.

De Aurea Hybride add-on heeft geen binnenunit maar een controlbox, waarmee de ruimte in de woning behouden blijft.

De meest compacte en eenvoudige oplossing 

In bestaande situaties is de ruimte voor een warmtepomp vaak een uitdaging, waardoor een compacte oplossing noodzakelijk is. Daarom heeft de Aurea Hybride add-on geen binnenunit maar een controlbox, waarmee de ruimte in de woning behouden blijft. De bijgeleverde slimme thermostaat is eenvoudig met een app te besturen. Voor de installatie van de Aurea Hybride add-on zijn geen f-gashandelingen nodig. In de buitenunit zijn de circulatiepomp, ontluchter en veiligheidsklep al geïntegreerd, wat installateurs veel werk scheelt. De warmtepomp wordt geleverd inclusief thermostaat, alle benodigde hydraulische componenten en vuilfilter.

Speciaal voor de renovatiemarkt

De Aurea Hybride add-on is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse renovatiemarkt. Door een woning te verduurzamen met deze hybride warmtepomp, verbeter je het energielabel en daarmee ook de waarde van de woning. Een mooi referentieproject voor de Aurea Hybride add-on vinden we in Ermelo, waar installatiebedrijf Meddens & van Ree een vrijstaande woning heeft verduurzaamd. “Ons eerste doel was gas besparen, zonder verlies van comfort”, vertelt de bewoner. “Onze woonruimtes verwarmen we afhankelijk van het weer – waarbij niet alle ruimtes altijd even warm hoeven te zijn. Waar we beneden vloerverwarming geïnstalleerd hebben, beschikken we boven nog over radiatoren. Voor de hybride installatie is dat echter geen probleem. Het geeft ons een goed gevoel dat we bijdragen aan een duurzame wereld voor onze kinderen en kleinkinderen. En ook de subsidie is natuurlijk mooi meegenomen. In 2023 betreft die maar liefst 2.550 euro. De verbetering van het energielabel die de hybride oplossing tot gevolg heeft, is altijd prettig mochten we in de toekomst de woning te koop willen zetten.”

De warmtepomp wordt geleverd inclusief thermostaat

Totaaloplossingen en MVO 

Installateurs, aannemers en woningcorporaties kunnen bij Groupe Atlantic Nederland terecht voor totaaloplossingen om woningen en utiliteitsgebouwen op een duurzame wijze te koelen, verwarmen en ventileren. Omdat Groupe Atlantic zowel ventilatiesystemen, warmtepompen als aircoheaters levert, kunnen unieke totaaloplossingen geboden worden met een aanpak waarbij het gehele proces van calculatie tot installatie begeleid kan worden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Groupe Atlantic Nederland erg belangrijk. Alle producten worden op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier geproduceerd, verpakt en verstuurd. Dit begint al bij het ontwerp van de producten, waarbij minimaal materiaalgebruik en duurzame productiemethoden voorop staan.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.