Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De voordelen van een toiletkraan met directe spoeling
De toiletkraan in een openbare ruimte moet bestand zijn tegen veelvuldig gebruik, maar moet ook luxe en comfort bieden.

De voordelen van een toiletkraan met directe spoeling

Gepatenteerde prijswinnaar

Zeker bij publieke ruimtes is het belangrijk dat de toiletten hygiënisch, waterbesparend en makkelijk te onderhouden zijn. Delabie komt aan al deze eisen tegemoet met de Tempoflux 3 toiletkraan met directe spoeling.

Het Franse merk Delabie produceert sanitaire oplossingen voor de utiliteitsbouw. Als Europees marktleider hecht zij veel waarde aan waterbesparing, hygiëne, veiligheid en gemakkelijk onderhoud. Omdat de producten bestemd zijn voor publieke ruimtes, moeten ze bestand zijn tegen intensief gebruik en comfort bieden. En voor de installateur niet onbelangrijk: ze moeten eenvoudig te installeren en onderhouden zijn. De Tempoflux 3 voldoet aan al deze eisen, vertelt Maaike Nobbe, technisch-commercieel adviseur bij Delabie Benelux. “Het moet hetzelfde comfort geven als thuis. Daarom is de toiletkraan zo ontworpen dat hij er strak, degelijk en netjes uitziet met zwart gehard glas en drukknoppen van metaal. Omdat het spoelsysteem direct is aangesloten op het waternet, zijn er vele voordelen.”

Zonder reservoir

De meeste toiletten hebben een reservoir. Deze loopt na iedere spoelbeurt langzaam vol. Met een kraan die direct op het net is aangesloten, is de spoeling altijd klaar voor gebruik en een stuk krachtiger. Dit resulteert in minder lange wachttijden. Bovendien is er geen sprake van stilstaand water waarin kalk en bacteriën kunnen groeien. Dankzij een antiblokkeersysteem spoelt het toilet niet langer door dan noodzakelijk. Nobbe: “Het water loopt alleen als de knop wordt losgelaten, om verspilling te voorkomen. Er is een dubbele bediening voor 3 en 6 liter, aanpasbaar naar 2 en 4 liter. Het systeem is compatibel met grijs water, regenwater en zeewater.”  Waar reservoirs lekkages kunnen veroorzaken, is hiervan bij de Tempoflux 3 geen sprake.

Met zwart gehard glas en drukknoppen van metaal ziet de Tempflux 3 er bijzonder elegant uit.

Uitvoerig getest

Voor de installateur is de installatie iets anders dan normaal gesproken. De gepatenteerde inbouwdoos past op elke wand van 10 tot 120 mm dik. De inbouwdoos kan geïnstalleerd worden langs de zijkant op een rails voor gipsplaat, langs de voorkant op een volle muur of langs de achterzijde op een paneel. De lengte van de behuizing kan worden bijgesneden. Tijdens de installatie wordt het binnenwerk tijdelijk vervangen door een andere behuizing, om gevoelige onderdelen te beschermen. Na installatie is het binnenmechanisme altijd gemakkelijk bereikbaar. “Het onderhoud is eenvoudig en we bieden tien jaar garantie. Het systeem is getest op 500.000 handelingen”, aldus Nobbe.

Gewonnen awards

Dat de Tempoflux 3 bijzonder is, zagen ook de juryleden van de Muuuz International Awards (MIAW) 2022 en Plus X Award 2022. Bij deze laatste award viel de kraan zelfs met drie kwaliteitslabels in de prijzen: hoge kwaliteit, ergonomie en functionaliteit. ‘Even efficiënt als mooi, het directe spoelsysteem Tempoflux 3 zonder reservoir voldoet aan alle eisen voor publieke ruimtes’, aldus de onafhankelijke jury.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.