Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Bijzonder wonen in Atlas & House of Groningen

Alle woningen zijn voorzien van ClimaRad Ventura ventilatie-units met WTW.

Bijzonder wonen in Atlas & House of Groningen


Waar voorheen het kantoor van het GAK stond in Groningen, zijn onlangs twee slanke woontorens verschenen: Atlas & House of Groningen. Ze staan in een groene omgeving aan het water en kregen zelf een warme, goudgele gloed, wat een mediterrane sfeer oproept. De woontorens zijn bedoeld voor de particuliere huur en voor internationale studenten. Aalbers Installatietechniek deed de gehele E- en W-installatie.

Atlas & House of Groningen zijn centraal gelegen in stadsdeel Paddepoel. Ze zijn prima bereikbaar met het OV, hebben een winkelcentrum ernaast en sporten en ontspannen kan in de buurt. Atlas heeft 17 woonlagen en is 55 meter hoog. House of Groningen telt 23 woonlagen en is 70 meter hoog. Daarmee is dit het hoogste gebouw in de omgeving en dus een nieuw landmark. In totaal gaat het om 159 appartementen in House of Groningen die bedoeld zijn voor de particuliere huur en 224 wooneenheden in Atlas die bedoeld zijn voor internationale studenten.

De woontorens Atlas en House of Groningen vormen twee nieuwe landmarks in Groningen.

Luxe studentenleven

Het is zeker een bijzondere manier van wonen voor de studenten die hier zijn ingehuisd. Totaal anders dan een normaal studentenhuis. Ze hebben een eigen kamer met badkamer en een pantry. Koken kunnen ze in de gemeenschappelijke keuken met drie kookplaten. “Als student woon je er erg luxe”, zegt Marcel Duimering van Aalbers Installatietechniek. “Het andere gebouw bestaat uit verschillende types appartementen. Ze zijn allemaal voorzien van ClimaRad Ventura ventilatie-units met WTW. Beide gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen op het dak voor algemeen gebruik. Er is een collectief warmtesysteem, Warmtestad, waarmee het warme water aangeleverd wordt in het gebouw. We hebben dus niet gewerkt met eigen bronnen.”

Goede voorbereiding

Het project werd vooraf in een BIM-model uitgewerkt, waardoor veel problemen al aan de voorkant werden getackeld en zo de faalkosten werden gereduceerd. De tijd en energie die er aan de voorkant is ingestopt, heeft goed zijn vruchten afgeworpen, volgens Duimering. “Het scheelt veel geld en tijd tijdens de bouw zelf. Groothandel Van Walraven heeft alle materialen prefab volgens het model aangeleverd. Daardoor hadden wij een stuk minder werkvoorbereiding nodig. Dit was een project dat vanaf het begin goed liep, mede door de goede voorbereiding. De opdrachtgevers, de aannemer en ook wij zijn erg tevreden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.