Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Zeewolde: nieuw distributiecentrum voor VSH/Aalberts Industries

Zeewolde: nieuw distributiecentrum voor VSH/Aalberts Industries

‘Dit project maakten we in bouwteamverband, in een korte ontwikkelings- en bouwtijd’

Op bedrijventerrein Trekkersveld III in Zeewolde is onlangs het nieuwe distributiecentrum (dc) voor VSH opgeleverd. VSH maakt onderdeel uit van Aalberts Industries en is gespecialiseerd in ‘integrated piping systems’. Het dc moet niet alleen de distributie van de firma naar een nog hoger niveau tillen, maar ook de montage faciliteren zodat VSH klanten nog beter en completer van dienst kan zijn.

Het bouwen, afbouwen en inrichten van het distributiecentrum vroeg om een nauwkeurige planning en afstemming. “De aannemer van het project, Pleijsier Bouw, begon direct na de bouwvak van 2018 met het bouwrijp maken van de grond”, vertelt werkvoorbereider Bert Groen. “We hebben in dit project nauw samengewerkt met de ontwikkelaar, Borghese Logistics, en de gebruiker, VSH, om het gebouw zo goed mogelijk op de klant af te stemmen. Het terrein is in totaal zo’n 60.000 m² meter groot, de oppervlakte van het nieuwe dc meet circa 35.000 m², waarvan 1.400 m² kantoor. Een deel van de hal is bestemd voor opslag, een ander deel voor assemblage.” Belangrijke reden voor ontwikkelaar Borghese Logistics en VSH om voor Zeewolde als vestigingsplaats te kiezen, is de goede ligging in het midden van Nederland nabij de A6, A27 en A28. Bij dit nieuwe dc voor VSH – internationaal actief als producent van leidingsystemen voor de woningbouw, utiliteitsbouw, industrie en scheepsbouw – gaan naar verwachting 75 mensen werken.

EERSTE PAAL GESLAGEN

Bert Groen geeft aan dat na het afronden van het grondwerk in week 36 de eerste paal in de grond werd geslagen. “Pleijsier Bouw heeft het werk in een bouwteam uitgevoerd”, zegt hij. “We hadden zeer korte lijnen met alle partijen, waaronder de constructeur en staalbouwer. Dat was belangrijk, want dit project kende een relatief korte ontwikkelings- en bouwtijd. Maar als partijen onderling weten we wat we aan elkaar hebben. Hierdoor konden we snel op situaties inspelen.” Hij vertelt dat de bouw volgens planning is verlopen. “De blauwe staalconstructie met de sandwichpanelen is zodanig geoptimaliseerd, dat een optimale efficiëntie en kostenbesparing werden geborgd. Daarnaast hebben we een super vlakke vloer gerealiseerd.” In totaal zijn er 34 loading docks en 5 deuren op maaiveldniveau gerealiseerd. “Het kantoor heeft een hoogwaardige, moderne en duurzame afwerking gekregen.”

BREEAM-NL GECERTIFICEERD BOUWEN

“Tijdens het ontwerp en de bouw was de BREEAM-NL ‘Very Good’ certificering het uitgangspunt. Daar hebben we o.a. de werkzaamheden op de bouw, de gebruikte materialen en de installaties op afgestemd. Alle producten die VSH zelf maakt, zijn in de nieuwbouw toegepast. Verder is er gewerkt volgens de norm ‘Bewuste Bouwer’.” Volgens planning is het gebouw half mei opgeleverd. “Tijdens de afrondende fase is de hal ingericht en zijn alle stellingen geplaatst. Dit betekende meer partijen en meer logistieke stromen, wat vroeg om regelmatig overleg en een goede afstemming. Maar zoals gezegd zijn wij gespecialiseerd in het bouwen van distributiecentra. Elk dc en iedere gebruiker is weliswaar uniek, maar door onze ervaring weten wij hoe we een goed bouwwerk moeten neerzetten. Ook in Zeewolde zijn wij hier weer uitstekend in geslaagd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.