Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Vooruitstrevend bedrijf met een groot assortiment speciaalkabels:

Vooruitstrevend bedrijf met een groot assortiment speciaalkabels:

In 2019 werden de bedrijven TKD, Jobarco en Pantaflex onderdeel van de Cable Connectivity Group (CCG) Distribution. Dit is een vooruitstrevend bedrijf dat klanten ontzorgt op het gebied van speciaalkabels, accessoires en connectiviteitsoplossingen. In 2020 ging het nieuwe management van start en nu, in 2021, is het tijd om de ambities voor de toekomst verder te gaan waarmaken.

CCG Distributie is actief in “high demanding environments”.

Cable Connectivity Group produceert, distribueert en assembleert speciaalkabels, kabelharnassen en accessoires. Samen met de zusterbedrijven KC Industries in Italië, Capable in Nederland en Schrade Kabeltechnik in Duitsland/Polen biedt CCG het totaalpakket aan productie, assemblage en distributie van speciaalkabels, accessoires en connectiviteitsoplossingen. In totaal heeft CCG Distributie ongeveer tweehonderd medewerkers in dienst en zij is wereldwijd actief. Met het combineren van de portfolio’s van TKD, Jobarco en Pantaflex kan het bedrijf een totaalpakket bieden aan producten en services om klanten optimaal te ontzorgen. Jeroen Pillen, Chief Commercial Officer (CCO) van CCG Distributie in de Benelux, legt uit: “Door samen te werken kunnen we de markt nog beter bedienen. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specialiteit en portfolio.”

De verschillende marktsegmenten waarin CCG distributie actief is.

Klanten ontzorgen

Jobarco en TKD zijn de kabelbedrijven van CCG en Pantaflex vult het assortiment perfect aan met kabelaccessoires. Gezamenlijk is dat een breed en aanvullend portfolio, waarmee CCG vele soorten kabels en componenten kan leveren die op voorraad beschikbaar zijn. Pillen: “De producten zijn binnen 24 uur leverbaar in de Benelux en Duitsland. We zijn dé speler op het gebied van kabels, accessoires en aanvullende services, zoals knippen, snijden en verpakken. Zo ontzorgen we de klant volledig. Met dit brede pakket en het hoogwaardige assortiment kunnen we de klant volledig ontzorgen met speciale oplossingen in alle industriële segmenten en met name in de zogeheten high demanding environments. Dus als er echt iets wordt gevraagd van de kabels en accessoires, dan is CCG de geschikte connectiviteitspartner.”

Het totaalpakket aan kabels, accessoires en toebehoren maken de processen bij de klant efficiënter.

Maar het verhaal gaat verder. Ook op het gebied van services wordt de klant ontzorgd, gaat Pillen verder. “We hebben een aantal machines in huis waarmee we tot op de millimeter nauwkeurig kunnen knippen. We willen niet alleen het product leveren, maar kijken ook naar de processen van de klant en helpen om die efficiënter te maken. Bijvoorbeeld door de voorraden en assemblages uit handen te nemen. Onze klanten hebben kabels en accessoires nodig, maar daar moeten ze niet te lang mee bezig zijn. Ze moeten klaar voor gebruik bij hen binnenkomen.”

Alles vanuit de klant

Na de samenvoeging van de verschillende bedrijven tot CCG, zijn de bedrijven steeds nauwer gaan samenwerken om verder te groeien. Pillen: “Samen met onze klanten willen we groeien door een hechte samenwerking met een breder portfolio.” De klanten van CCG zijn zowel groothandels als installateurs en OEM’s, die behartigd gaan worden door accountmanagers die gefocust zijn op segmenten. Zij zijn gespecialiseerd in kabels voor onder meer kranen, liften, machinebouw, industriële automatisering, voedsel, agricultuur, veeteelt en transport. Op deze manier weet CCG zeker dat de interne kennis en kunde als beste wordt uitgedragen. Om die kennis te kunnen waarborgen, worden de medewerkers speciaal getraind en opgeleid, vertelt Pillen. “We zijn continu bezig met talentontwikkeling en het verbeteren van de processen binnen onze organisatie. De interne processen willen we bijvoorbeeld zo ‘lean’ en ‘mean’ mogelijk inzetten, zodat we nog meer tijd hebben om onze klanten te helpen. We doen alles vanuit de gedachte van onze klant.”

Ambities voor de toekomst

Klanten zullen de komende tijd het een en ander zien veranderen bij CCG. Zo wordt de website aangepast en op social media zal de boodschap van het bedrijf nog beter uitgedragen worden. Tevens zullen diverse nieuwe producten worden gelanceerd in de komende maanden. “Ons bedrijf is jong, maar ervaren en kent vele ambities, dus we zullen zeker nog meer van ons laten horen in de toekomst”, aldus Pillen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.