Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Vloerverwarming zonder zorgen
‘Alle draadstaalmatten zijn exact op ruimtemaat op het project aangeleverd’

Vloerverwarming zonder zorgen

Specialist in de levering en aanleg van hoogwaardige vloerverwarmings- en vloerkoelinstallaties Provarmo heeft de 90 koop- en huurwoningen van woonwijk Hof van Leyland in Woerden voorzien van doelmatige vloerverwarming, waarmee een maximaal comfort tegen een minimaal energieverbruik wordt geborgd.

In nauwe samenwerking met installateur Heating Service heeft Provarmo de hart-op-hart berekeningen, legplannen, just-in-time leveringen en montagewerkzaamheden verzorgd. Inmiddels zijn alle vloerverwarmingsinstallaties gereed. De komende weken worden nog de laatste regelingen aangebracht.

“In Hof van Leyland is gekozen voor ons draadstaalmattensysteem, in combinatie met onze vijflaagse Provarmo PE-RT vloerverwarmingsleidingen, RVS pomploze verdelers en Provarmo regelingen”, vertelt Rick Oomen, projectleider bij Provarmo. “Alle draadstaalmatten zijn exact op ruimtemaat op het project aangeleverd, om een snelle uitvoering te borgen en afval en versnit op de bouwplaats tot een minimum te beperken. Vervolgens zijn randisolatie en leidingen volgens tekening aangebracht. Om te voorkomen dat de draadmatten en PE-RT leidingen kunnen gaan drijven, zijn deze aan de constructievloer bevestigd alvorens de afwerkvloer is gestort. In iedere ruimte is bovendien een Provarmo ruimtethermostaat gemonteerd, waardoor de ruimtes onafhankelijk van elkaar geklimatiseerd kunnen worden.”

De focus van Provarmo ligt honderd procent op de installateur. “We werken niet rechtstreeks voor aannemers op opdrachtgevers”, benadrukt Oomen. “Die focus is onze kracht en maakt dat we installateurs in het traject van ontwerp tot en met montage volledig kunnen ontzorgen. Onze vakmensen hebben veel werkervaring en communiceren goed en duidelijk met onze partners op de bouw. Dat is van groot belang, vooral bij grotere projecten waar bouwen als een treintje werkt. Voor ons zitten de loodgieter en elektricien, na ons komen de stukadoor en vloerenlegger. Als iemand zich niet aan de planning houdt of slecht communiceert, loopt het treintje vast en krijg je faalkosten en vertragingen. Dat willen we te allen tijde voorkomen. Ook in dit project zijn we daar goed in geslaagd. Heating Service is een Provarmo installatiepartner van het eerste uur. We zijn goed bekend met elkaars werkwijzen, waardoor we efficiënt en snel kunnen schakelen. Kort voor de oplevering wil ik bedrijfsleider Dick Roeleveld en zijn team heel graag bedanken voor wederom een prachtig verlopen project.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.