Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Vijverhorst, Nijmegen: Toekomstbestendig gerenoveerd
Denned Installatiewerken voorzag het gebouw van een collectief ventilatiesysteem met vraagsturing.

Vijverhorst, Nijmegen: Toekomstbestendig gerenoveerd

Twee jaar geleden werd in Nijmegen gestart met de renovatie van het 46 jaar oude complex Vijverhorst. Het gebouw kreeg een flinke opknapbeurt en werd toekomstbestendig gerenoveerd. De gebouwschil werd bijkomend geïsoleerd en kreeg HR+++ glas. Ook werden beter geïsoleerde leidingen en andere voorzieningen aangebracht. Naast betere isolatie schonk woningcorporatie Portaal aandacht aan de ventilatie. Denned Installatiewerken voorzag het gebouw van een collectief ventilatiesysteem met vraagsturing.

“In opdracht van Veluwezoom Verkerk Bouw b.v. heeft Denned voor Woningcorporatie Portaal 108 appartementen gerenoveerd”, vertelt Andy Houterman, werkvoorbereider bij Denned. “Hierbij waren we verantwoordelijk voor de E- en W-installaties. De appartementen zijn nu beter geïsoleerd. De ventilatie en de brandveiligheid zijn verbeterd. De installaties zijn vernieuwd en er zijn rookmelders geplaatst op het lichtnet. Daarnaast was een deel van de keukens, badkamers en toiletten verouderd. Ook deze zijn vervangen.”

Op het dak werden DUCO RoofFan dakventilatoren geplaatst.

Installatie- en onderhoudsvriendelijk

Op het dak werden ook de dakventilatoren aangepakt. Hiervoor kwam de DUCO RoofFan in beeld, ideaal voor de renovatiemarkt. De nieuwe dakventilator van DUCO kenmerkt zich door het snelle installatie- en onderhoudsgemak. De RoofFan is opmerkelijk licht, slechts 11 kilogram. Door zijn compacte vormgeving kan één persoon deze lichtgewicht dakventilator eenvoudig monteren. Tevens is de dakventilator uitermate onderhoudsvriendelijk. Losse printplaten onder de kap zijn er niet. De voeding en alle externe aansluitingen zitten in de werkschakelaar voor directe bereikbaarheid. Hiermee is de dakventilator gemakkelijk te benaderen. De efficiënte aerodynamische waaier met achterovergebogen schoepen maakt de RoofFan minder gevoelig voor vervuiling.

Labelsprong

Na de renovatie hebben de bewoners een energiezuinigere, veilige en comfortabele woning gekregen. De woningen zijn van energielabel D/E naar label A gegaan.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.