Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Veelzijdige meet- en regeltechniek  zorgt voor frisse scholen en kantoren
Richard Jepkes en Jaap Landeweer, de nieuwe accountmanagers van BRControls.

Veelzijdige meet- en regeltechniek zorgt voor frisse scholen en kantoren

Een goede luchtkwaliteit is van ontzettend groot belang, zeker anno nu. Het is echter niet zo eenvoudig om een optimaal binnenklimaat in onder meer scholen en kantoren, woonzorgcentra en/of andere gebouwen te bewerkstelligen. Want wat de één behaaglijk vindt, wordt door een ander al snel als te warm, te koud, te muf of te droog ervaren. Daar komt bij dat temperatuur maar één aspect vormt van onze klimaatbeleving. Ook de diverse luchtstromen, CO2- en VOS-waarden (Vluchtig Organische Stoffen) en relatieve vochtigheid zijn van invloed op ons comfort en welbevinden. Verder speelt stralingswarmte een belangrijke rol. Immers, wie dicht bij een raam zit, zal een andere temperatuurbeleving hebben dan een gebruiker elders in de ruimte. 

De BRT-35 Multisensor van BRControls.

De meet- en regeltechniek van BRControls maakt het mogelijk om het klimaat ook binnen scholen of kantoorgebouwen geheel geautomatiseerd, verantwoord en slim te laten regelen. Om voor elke situatie een optimale oplossing te genereren, denkt BRControls bovendien graag met de installateur of gebouwenbeheerder mee. Het resultaat? Op basis van het specifieke eisen- en wensenpakket wordt altijd voldaan aan de door de overheid gestelde voorwaarden. Ongeacht of het nu nieuwbouw, renovatie of een bestaand gebouw betreft.

Extra regels

Wanneer het gaat om regelgeving met betrekking tot ventilatie is in Nederland het Bouwbesluit leidend. Scholen zijn verplicht om conform de hierin gestelde eisen te ventileren. Onder ventileren wordt dan zowel de aanvoer van verse buitenlucht als de afvoer van vervuilde binnenlucht verstaan. Tegenwoordig gelden echter ook andere aanvullende regels dan sec de binnen het Bouwbesluit gedefinieerde voorschriften. Zo heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een nieuw Programma van Eisen (PvE) voor Frisse Scholen 2021 opgesteld. Dit programma gaat nog een stapje verder dan het

Bouwbesluit en beschouwt een frisse school als een gebouw waarbinnen de optelsom van energie, luchtkwaliteit, temperatuur, licht, geluid en kwaliteitsborging nadrukkelijk centraal staat. In dit kader komen de uitzonderlijke kwaliteiten van de BRT-35 Multisensor van BRControls méér dan van pas. De accountmanagers van BRControls geven iedereen graag nadere informatie over dit veelzijdige, in het plafond te monteren topproduct op het gebied van ruimteregeling.   

Nieuwe accountmanagers 

Jaap Landeweer en Richard Jepkes zijn sinds eind 2021 als accountmanager werkzaam binnen BRControls. Terwijl Landeweer actief is binnen de regio’s Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, is Jepkes verantwoordelijk voor de werkgebieden Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. “Het valt ons op dat onze gesprekspartners heel goed op de hoogte zijn van de technische ontwikkelingen en technische eigenschappen van regeltechniek”, zegt de laatste. “Dat maakt onze rol als accountmanager des te interessanter: hoe kan ik meedenken, zodat we met elkaar verder komen? Bij BRControls vinden we het belangrijk om daarbij gemaakte afspraken goed na te komen, maar vooral om proactief te handelen. Onder meer door samen met onze opdrachtgevers regelmatig de stand van zaken te bespreken omtrent hun offertes, opdrachten en/of projecten. Zodoende zijn we beter in staat om eventuele problemen vroegtijdig te tackelen en om de relatie soepeler te laten verlopen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.