Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Projecten

Vaste W-installateur voorziet productiehal Quooker van comfortabel koel- en verwarmingssysteem

Quooker_Waterworld_1
Saman werd honderd jaar geleden opgericht als smederij en rijwielhandel, maar installeert tegenwoordig complete cv-toestellen en leidingwerk.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Saman Groep

3 januari 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Installatiebedrijf Saman Groep is de vaste W-installateur van Quooker in Ridderkerk. Het bedrijf werkt in een vast bouwteam, samen met de E-installateur en andere onderaannemers. Op deze manier werd in de afgelopen jaren al menig project uitgevoerd. Onlangs bracht de Saman Groep de verwarming, koeling en ventilatie aan bij Zinkstraat 7.

Honderd jaar geleden werd Saman opgericht als smederij en rijwielhandel. Later ging het bedrijf zich toeleggen op gelaste stalen cv-leidingen en verwarmingstoestellen. Steeds vaker werden cv-toestellen en het leidingwerk ook geïnstalleerd door Saman. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een totaalinstallateur, waarbij duurzaam en comfortabel wonen, leven en werken voorop staan. Iedere dag wordt er gewerkt aan innovatieve en duurzame oplossingen.

Die innovatieve en duurzame manier van denken past natuurlijk perfect bij het merk Quooker. Dit is dan ook bij uitstek een opdrachtgever waarbij altijd de nadruk wordt gelegd op duurzaamheid, vertelt Joep Boonman, bedrijfsleider bij de Saman Groep. “De interesse en vraag naar duurzame oplossingen is bij Quooker heel groot. Op de gebouwen liggen bijvoorbeeld zo’n 2.000 PV-panelen. Voor Zinkstraat 7 brachten we een VRF-systeem (Variable Refrigerant Flow) aan, een koel- en verwarmingssysteem, waarbij de lucht in de ruimte gekoeld, verwarmd en ververst wordt.”

Bij Quooker is de vraag naar duurzame oplossingen erg groot.

Installatie mag gezien worden

Het gaat om een decentraal 3-in-1 systeem met een lucht/water-warmtepomp en een luchtbehandelingskast met WTW-unit. Boonman legt uit: “Via de luchtbehandelingskast wordt de lucht via het kanalensysteem afgegeven aan de ruimte. Het gaat om een luchtvolume van 2.000 m3/h. Bij een dergelijk systeem wordt dus geen gebruik gemaakt van radiatoren of vloerverwarming.”

Aan de Saman Groep de vraag om de luchtstroom comfortabel aan te laten voelen, zonder dat de werknemers last zouden krijgen van tochtklachten. Dit werd voor elkaar gekregen door een groot volume aan inblaas- en afzuigroosters toe te passen. Boonman: “De lucht wordt over een heel groot oppervlak ingeblazen en afgezogen. Je ziet vaak dat het aantal roosters in een gebouw beperkt moet blijven, omdat dit niet mooi gevonden wordt. Kleine roosters moeten dan veel lucht inbrengen en dan krijg je last van tocht. Hier gaat het echter om een productiefaciliteit en de nadruk werd gelegd op comfort. De roosters mochten gezien worden, net als alle andere kanalen, installaties en units.”

Het project verliep voor de Saman Groep soepel. Alles werd op tijd door het installatiebedrijf opgeleverd, binnen de afspraken.

Nieuwe vestiging in Zuid-Holland

De Saman Groep is altijd in beweging en blijft innoveren. Ook het aantal vestigingen wordt uitgebreid. Het bedrijf had al een vestiging in Zierikzee en Breda. Sinds 1 september 2021 is er ook een vestiging in Oud-Beijerland. Het is de eerste vestiging in Zuid-Holland. “Ons werkgebied is Zuidwest-Nederland en met de overname van de locatie in Oud-Beijerland kunnen we nu ook onze klanten in Zuid-Holland beter van dienst zijn”, aldus Boonman.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht