Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Valetis ventilatie dakdoorvoer

Valetis ventilatie dakdoorvoer

Woningen en systemen moeten energetisch optimaal functioneren. Niet alleen om te voldoen aan de BENG-eisen, ook om de energielasten te beperken. De dakdoorvoer Valetis voor mechanische luchtafvoersystemen draagt daar op veel manieren aan bij. De haakse dakdoorvoer verkleint de ‘opening’ die in het dak gemaakt moet worden, terwijl de kortere luchtafvoer zorgt voor minder weerstand. Daardoor is de Valetis veel meer dan uitsluitend een esthetisch aantrekkelijke dakdoorvoer die veel ontwerpvrijheid biedt.

Binnen een tijdsbestek van een jaar introduceert Ubbink twee nieuwe dakdoorvoersystemen. Begin 2022 zag de Ventus – met de slimme traploze afstelling – het licht en vanaf januari 2023 is de Valetis beschikbaar. Beide systemen voorzien in een grote vraag naar luchtdichte oplossingen voor ventilatie en dak. Maar waar de Ventus traditioneel enkele decimeters boven het dak uitsteekt, daar is de Valetis nauwelijks waarneembaar. De doorvoer volgt namelijk de vorm van het dak en steekt er slechts 140 mm bovenuit. Die lage opbouwhoogte brengt een ander voordeel met zich mee: er hoeft geen rekening gehouden te worden met schaduwwerking op zonnepanelen. De Valetis kan overal op het dak geplaatst worden

Voor bouwers en installateurs is de Valetis echter vooral een praktische oplossing die zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten ingezet kan worden. De Valetis garandeert namelijk een luchtdichte aansluiting tussen het dak en de dakdoorvoer. Terwijl de prestaties van het hele ventilatiesysteem worden geoptimaliseerd door een maximale luchtdoorstroming, de beperkte lengte van de afvoerleiding (minder weerstand) én een efficiënter werkende ventilatiebox die minder energie verbruikt en minder geluid produceert.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.