Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Tijdwinst en ruimtebesparing met nieuwe generatie kWh-meters

Tijdwinst en ruimtebesparing met nieuwe generatie kWh-meters

Als je energie wilt besparen of wilt kunnen verrekenen, moet je het uiteraard eerst inzichtelijk maken. De duurzaamheidsdoelstellingen en -maatregelen, waar we allemaal mee van doen hebben, maken het meten van energiestromen vandaag de dag inmiddels onmisbaar. Alle initiatieven om op een meer duurzame manier energie te verbruiken, beginnen bij het meten, vastleggen en delen van het verbruik. Intelligente energiemeters zijn hierbij een eerste vereiste.

Voor alle toepassingen
De nieuwe generatie DIN-rail energiemeters van Hager biedt de passende oplossing in schakel- en verdeelinrichtingen voor gebouwen waar thema’s zoals bijvoorbeeld BREEAM, Nul-op-de-Meter (NOM) en de EPV (energieprestatievergoeding) spelen. De nieuwe meters zijn ontworpen voor toepassingen in woningbouw en utiliteit. Of het nu gaat om het meten van de opbrengst van zonnepanelen of het meten van het verbruik in een productie-omgeving; de juiste oplossing is in het nieuwe aanbod beschikbaar. Het uitwisselen van data met energiemanagementsystemen is vanzelfsprekend mogelijk via puls, Modbus of Mbus.

Van alle markten thuis
Met deze nieuwe kWh-meter zet Hager de norm voor het meten van energie. Alle meters zijn bi-directioneel en de meeste meters zijn standaard MID-gecertificeerd. Dat laatste is van belang bij officiële verrekening. Alle MID-gecertificeerde meters zijn verzegelbaar met de bijgeleverde zegels of met eigen zegels.

kWh-meters

Compacte module voor het meten van 3 maal 1 fase 80 A
Op het gebied van ruimtebesparing zijn er diverse innovaties te melden. Zo zijn er in het assortiment nu 1 modulen brede 1-fase meters met Modbus/Mbus communicatie en nieuw in het aanbod zijn 3 x 1-fase 80 A meters met communicatie, die slechts 4 modulen breed zijn. Dus in één behuizing drie 1-fase meters met slechts 1 communicatie-aansluiting. Over ruimtebesparing en installatiegemak gesproken.

Sneller installeren tot 3 x 125 A
De directe 3-fase meters zijn nu verkrijgbaar tot 3 x 125 A, waardoor je het gebruik van stroomtransformatoren  kunt uitstellen. Hierbij win je veel tijd tijdens installatie. Wil je meer stroom meten, dan kan dit tot 6000 A met stroomtransformatoren.

Aansluiten op energiemanagementsystemen
Met de communicatiemogelijkheden via puls, Modbus of Mbus is het aansluiten op een energiemanagementsysteem eenvoudig. Later dit jaar komt er een module beschikbaar die de meter via de ingebouwde IR-cel aansluit op KNX-installaties.

Nog even alles op een rij:
– Alle typen werken bi-directioneel
– Interfaces: puls, Mbus of Modbus beschikbaar
– Modbus-meters zijn ook beschikbaar in plugin-uitvoering (RJ45)
– De visualisaties op het scherm en het instellen van de meter werkt duidelijk en eenvoudig
– Nagenoeg alle meters zijn MID-gecertificeerd
– Directe meters zijn er tot wel 125 A (3-fase)
– Indirecte meters zijn beschikbaar tot 6000 A via stroomtransformatoren
– Toegang tot de aansluitklemmen is verzegelbaar voor MID-meters
– Meting van spanning (U), stroom (I), vermogens (4 kwadranten),
– Powerfactormeting
– Multi-tarief

kWh-meters

Meer informatie op hager.nl/energiemeters

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.