Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Textiele luchtkanalen, eenvoudig en efficiënt

Textiele luchtkanalen, eenvoudig en efficiënt

RIPRO Luchttechniek is exclusief leverancier in Nederland van geperforeerde metalen kanalen. Meer over deze zogenoemde ‘perfokanalen’ lees je hier.

Deze maand heeft het bedrijf een project afgerond met textiele luchtkanalen. Textiele luchtkanalen hebben, net als de geperforeerde metalen kanalen, voordelen t.o.v. de conventionele metalen kanalen.

Een textiel luchtkanaal kan gebruikt worden voor ventilatie of het inbrengen van gekoelde ov verwarmde lucht. Het betreft lichtgewicht materiaal. Dit maakt de installatie eenvoudig en het materiaal is uitermate compact als het gaat om transport of opslag.

Optimaal binnenklimaat, zonder tocht

Textiele luchtkanalen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van lucht over de volledige lengte van het kanaal. Er wordt geen gebruik gemaakt van roosters. Hierdoor wordt tocht voorkomen en is er een optimale verdeling van lucht in de binnenruimte. De textiele kanalen zijn uitermate hygiënisch. Door het doorlaatbare oppervlak is er geen sprake van condensatie en bacteriegroei in het kanaal. Ook zijn de kanalen corrosiebestendig. Dit maakt ze uitermate geschikt voor het gebruik in zwembaden en werkplaatsen, maar ook steeds meer scholen, kantoren, winkels, showrooms, productieruimtes en industriële ruimtes maken gebruik van textiele kanalen als oplossing voor een optimaal binnenklimaat. Er is een grote diversiteit aan kleuren en kleurcombinaties mogelijk. Indien gewenst kan er tekst of logo’s op de stof gedrukt worden. Door gebruik te maken van bochten, verlopen en T-stukken zijn de mogelijkheden voor het ontwerp eindeloos. Textiele kanalen zijn geschikt voor ieder ontwerp.

Lage installatiekosten

De installatie, opslag en het transport van de textielkanalen is eenvoudig. Zo blijven de installatiekosten laag. De kanalen zijn lichtgewicht en eenvoudig te installeren op iedere hoogte. Er wordt geen druk uitgevoerd op plafonds of dakconstructies. Dit maakt ze geschikt voor iedere situatie. De kanalen worden in de juiste kleur geleverd, spuiten of verven is niet nodig. De kanalen worden opgehangen middels een kabel-of railophanging.

Eenvoudig aansluiten

Het textiele kanaal wordt op de luchtbehandelingskast of ventilator aangesloten met een duurzame slangenklem. De stoffen zijn zeer duurzaam en onderhoud is eenvoudig.

Door het intelligente systeemontwerp zijn er geen roosters, kleppen of diffusers nodig. Er hoeft alleen bij de inblaas van het ventilatiesysteem gekeken te worden naar de gewenste luchthoeveelheid. Het inregelen van het juiste binnenklimaat is eenvoudig.

Meer informatie over textiele luchtkanalen? Kijk op www.riproluchttechniek.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.