Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Frisse Scholen

Plug-and-play luchtreinigers voor een gevoel van veiligheid

Jabrulier 3 kopiëren
Luchtreiniger S (staand model).

Tekst | Tjerk van Duinen

Beeld | Jabrulier

2 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De specialist in luchtbehandeling uit De Lier heeft samen met het Duitse Wolf Geisenfeld twee luchtreinigers ontwikkeld die een uitstekende aanvulling zijn op bestaande installaties. Omdat ze lucht reinigen door recirculatie, zijn ze ook geschikt voor situaties waar geen ventilatie aanwezig is.

Jabrulier is gewend aan het oplossen van lastige vraagstukken. Hovius: “We leveren veel maatwerk waar wat meer engineering bij komt kijken, bijvoorbeeld voor voedingsmiddelenprocessen en als het explosieveilig moet zijn. Mensen weten ons daarvoor te vinden. We hebben onze expertise nu ook ingezet voor de ontwikkeling van twee zeer stille plug-and-play luchtzuiveringsmachines op basis van tweetraps filtering: Luchtreiniger XL voor luchtvolumes van 400 tot 2.200 m3 per uur en Luchtreiniger S die 400 tot 1.300 m3 per uur kan verwerken. Beide machines zijn stationair of mobiel te gebruiken; de S kan zelfs ingebouwd worden in een verlaagd plafond.”

Luchtreiniger XL.

Stil en effectief

Luchtreiniger XL is met zijn grotere capaciteit inzetbaar in veel verschillende ruimten, zoals gezamenlijke ruimtes in verpleeghuizen en aula’s. Hovius: “Een zaal van 260 m3, zeg 100 m2, kun je hiermee op stand 6 vijfvoudig ventileren bij 37 dB(A). Op stand 5 kan de XL 900 m3 reinigen, dat is ongeveer wat een klaslokaal nodig heeft, en dan produceert de machine slechts 32,3 dB(A).” Luchtreiniging gebeurt in twee filterstappen: aan de onderzijde zit een voorfilter voor het grovere stof (ePM1 55%) en bovenin bevindt zich een H14 HEPA-filter die 99,995% van alle deeltjes, virussen, pollen en aerosolen verwijdert. “Met de verstelbare uitblaaslamellen is een worp te creëren van veertien meter zonder tocht”, vult Hovius aan. “Daarmee is een snelle, effectieve doorspoeling van de ruimte mogelijk. Met de boosterknop kan tijdelijk tot maximaal 2.200 m3 worden gereinigd.”

Luchtreiniger S (plafondversie).

Compact

De kleinere variant heeft weliswaar een beperktere capaciteit maar is zo compact dat het apparaat zelfs in te bouwen is in een verlaagd plafond. Hovius: “Ook de Luchtreiniger S is voor een school een goede optie als standalone machine, maar kan door de vele aansluitopties ook een prima aanvulling zijn op de bestaande installaties. De filtertechniek is dezelfde als bij de XL en ook deze machine voldoet aan de Duitse hygiënerichtlijn VDI 6022.” Zowel de XL als S zijn plug-and-play: stekker erin, luchtvolume kiezen en klaar is Kees. Hovius: “Je krijgt er niet alleen de veiligheid van schone lucht mee. Corona is een blijvertje en men is door de pandemie bewuster geworden van de luchtkwaliteit in gezamenlijke ruimtes. Een goede luchtreiniger zorgt dan ook voor een gevoel van veiligheid en dat kunnen we in deze tijd goed gebruiken.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%