Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Online monitoring voor een beter binnenklimaat
Online zien gebruikers in één oogopslag of de gemeten waarden in orde zijn. (Beeld: Judith Leroy)

Online monitoring voor een beter binnenklimaat

Van scholen tot kantoortuinen: een gezond binnenklimaat is in deze tijd belangrijker dan ooit. De sensoren en online monitoring van AirTeq maken het mogelijk om de luchtkwaliteit continu in de gaten te houden en op tijd de juiste actie te ondernemen.

De standaarduitvoering van de AirTeq Smart Sensor meet temperatuur, luchtvochtigheid, CO2 en geluid in ruimtes tot 100 m². In het bijbehorende monitoringssysteem, dat beschikbaar is op zowel de pc als mobiele apparaten, kunnen gebruikers zelf de gewenste grenswaarden instellen. Bijvoorbeeld die voor een Frisse School in klasse A, B of C.

Snel inzicht én actie

“Ons belangrijkste doel is eenvoudig inzicht voor een betaalbare prijs. Dus in plaats van ingewikkelde grafieken zie je in één oogopslag of het goed gaat”, vertelt Arie den Hartog van AirTeq. Als er waarden overschreden worden, krijgt de gebruiker automatisch een alarmering per mail of een pushbericht. “Die kan per lokaal verstuurd worden, bijvoorbeeld: ‘De CO2 is veel te hoog, zet een raam open’. Zo kun je sturen op gedrag.”

De Smart Sensor van AirTeq meet continu de luchtkwaliteit. (Beeld: Judith Leroy)

Ook steeds meer installatiebedrijven gebruiken het AirTeq-systeem, om voor hun klanten inzichtelijk te maken waarom een bepaalde installatie noodzakelijk is. Bovendien helpt het systeem energie te besparen: gebouwbeheerders kunnen eenvoudig zien wanneer in ruimtes de cv onnodig blijft branden.

COVID-19

Vanwege het coronavirus heeft AirTeq onlangs een virusindex toegevoegd, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen luchtkwaliteit en virusoverdracht. Maar die is alleen voor beheerders in te zien, benadrukt Den Hartog: “De grenswaarden zijn ongeveer vergelijkbaar met klasse A, dus een gewone gebruiker schrikt al snel.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.