Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Noorderpoort pakt door: Ook Diamantlaan naar Frisse Scholen klasse B

Noorderpoort pakt door: Ook Diamantlaan naar Frisse Scholen klasse B

Vorige zomer is het complex aan de Verlengde Visserstraat onder handen genomen, in januari en februari was het de beurt aan de locatie Diamantlaan. Ook dit schoolgebouw voldoet nu aan Frisse Scholen klasse B.

“Optimaliseren betekent vooral comfort leveren voor de leerlingen en medewerkers van de school”, vertelt projectleider Paul Peet van installateur vanPanhuis Hoogeveen, onderdeel van TOP Installatiegroep. “In plaats van een schoolgebouw waar een groot deel van de ventilatie moest gebeuren door ramen te openen, hebben we het nu voorzien van adequate luchtbehandeling. Daartoe zijn 92 ventilatieconvectoren van Biddle geïnstalleerd in de lokalen en kantoren en een grotere unit voor de gymzaal.”

Luchtinlaten in de gevel voor de ventilatieconvectoren.

Ventilatieconvectoren

Met de ventilatorconvectoren heeft de school een systeem in huis dat met een laag geluidsniveau een comfortabel binnenklimaat geeft. Peet: “Je kunt hiermee prima ventileren en verwarmen en het is eenvoudig individueel regelbaar. We hebben witte DECO wandmodellen toegepast met directe luchttoevoer door de gevel. Voor de gymzaal heb we bovendien een extra unit geplaatst waarbij de luchtinblaas gebeurt via een luchtzak. In feite hebben we op een vrij simpele manier het gebouw aangepast naar Frisse Scholen klasse B.” De luchtafvoer verloopt via overdrukroosters naar de gangen. Een centraal afzuigsysteem van ventilatoren transporteert de lucht via de trappenhuizen verder naar buiten. De nieuwe installaties zijn aangesloten op het bestaande Priva-systeem waarvoor vanPanhuis de naregeling heeft verzorgd.

Meerdere DECO-wandmodellen in een lokaal.

Vastigheid

Installateur vanPanhuis is zo’n bedrijf dat van vastigheid houdt. Peet: “We zijn inderdaad gesteld op langdurige relaties. Niet alleen met klanten, maar ook met bouwpartners en leveranciers. Zo zijn we al lange tijd actief voor Noorderpoort, een ROC met meer dan dertig vestigingen, ruim 150 mbo-opleidingen, 1.400 medewerkers en zo’n 14.000 studenten. We zijn in elk geval blij en trots dat we weer een bijdrage hebben kunnen leveren aan het welbevinden van een deel hiervan.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.