Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Intelligent Valve zorgt voor maximale flexibiliteit en efficiëntie van HVAC-installaties

Intelligent Valve zorgt voor maximale flexibiliteit en efficiëntie van HVAC-installaties

De zelfoptimaliserende en dynamisch gebalanceerde Intelligent Valve is veelzijdiger geworden dankzij nieuwe functies en toepassingen voor verwarmingsgroepen en luchtbehandelingssystemen. De intelligente afsluiter regelt de flow, meet de temperatuur en het vermogen en past automatisch de afsluiterinstellingen van de warmtewisselaar (verwarmer/koeler) aan. De Intelligent Valve is verbonden met de cloud en is nu voor het eerst direct geïntegreerd in Building Operator, de cloud-applicatie van Siemens voor het op afstand bewaken van gebouwen.

Dit maakt het mogelijk om de Intelligent Valve te bedienen en de instellingen ervan altijd en overal aan te passen. Voor meer flexibiliteit is het productaanbod uitgebreid met driewegafsluiters, die variabele temperatuurregeling en constante flowregeling van de watertoevoer (mengcircuits) mogelijk maken. Nieuwe functies zoals Delta-T (∆)-begrenzing en drukverschil- en flowtemperatuurregeling zorgen voor een soepele en energie-efficiënte werking van de HVAC-installatie en breiden de toepassingsmogelijkheden van de Intelligent Valve nog verder uit.

WLAN-verbinding voor meer flexibiliteit

De Intelligent Valve kan automatisch, snel en veilig in bedrijf worden gesteld. De vereiste instellingen kunnen worden gedownload in de Siemens ABT Go-app en van daaruit via draadloos LAN worden doorgestuurd naar elke afsluiter. Verbinding op afstand met de afsluiter is mogelijk via BACnet-IP met behulp van de inbedrijfstellingstool ABT Site van Siemens of via internet met de app Building Operator. Dankzij de cloud-verbinding en firmware-updates kan de Intelligent Valvezichzelf automatisch bijwerken wanneer dat nodig is, zodat de software altijd actueel is. Als de afsluiter onregelmatige waarden registreert, wordt een alarm geactiveerd in de app Building Operator. Bovendien kunnen gebruikers met deze cloud-app van Siemens de waarden controleren en energierapporten opstellen voor documentatiedoeleinden.

Efficiëntieverbetering tijdens bedrijf

Verbeteringen in de functionaliteit en bruikbaarheid maken de Intelligent Valve nog efficiënter. Als driewegafsluiter kan deze nu worden toegepast in mengcircuits, die eenvoudig hydraulisch gebalanceerd kunnen worden en slechts minimale investeringen vereisen omdat ze niet over een hoofdpomp in het broncircuit beschikken. Een nieuwe drukverschilregeling gaat drukschommelingen in de zones tegen. In oudere installaties maakt dit het mogelijk om de dynamische hydraulische balancering snel en eenvoudig te upgraden, zonder dat alle afsluiters vervangen hoeven te worden, waardoor het toepassingsgebied van de Intelligent Valve wordt uitgebreid. In nieuwe installaties bieden de zones met drukverschilregeling optimale bedrijfsomstandigheden voor de afsluiters. Met behulp van de nieuwe aanvoertemperatuurregelaar en weersafhankelijke groepsregeling voert de Intelligent Valve taken uit op automatiseringsniveau uit en vermindert de belasting op of zelfs de noodzaak van comfortregelaars. Door de belasting van comfortregelaars te verminderen, zorgt de Intelligent Valve ervoor dat complexere installaties kunnen worden geïnstalleerd tegen lagere investeringskosten. In situaties waarin comfortregelaars volledig worden vervangen, kan de Intelligent Valve eenvoudige regeltaken uitvoeren.Nieuw verkrijgbare afstandhouders voor de Intelligent Valve zorgen bijvoorbeeld voor een verbeterde isolatie van de flowsensor bij koeltoepassingen. De nieuw geïmplementeerde Delta-T (T)-begrenzing, die vooral geschikt is voor airconditioningsystemen en grote ventilatorconvectoren, zorgt voor een hoger rendement. Deze functie beperkt het temperatuurverschil T over de koelelement die door de Intelligent Valve wordt geregeld. Als gevolg daarvan werkt de koeler of de verwarmingspomp altijd boven de gedefinieerde T, waardoor maximale rendement wordt behaald en elektrische energie wordt bespaard.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.