Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat’

‘Het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat’

Stichting Avavieren biedt kinderen en volwassenen met een beperking en hun ouders of verzorgers de mogelijkheid om zorgeloos en ontspannen op vakantie te gaan. Op een prachtige locatie, dichtbij het strand, in negen vrijstaande en/of geschakelde, aangepaste en rolstoelvriendelijke zorgbungalows en met volop activiteiten voor jong en oud.

De zorgbungalows op Strandpark Vlugtenburg in ’s-Gravenzande zijn uitgevoerd met een ruime slaapkamer met hoog-laagbed en aangepaste sanitaire voorzieningen. Bovendien zijn enkele bungalows voorzien van een plafondlift en ligbad. De entree is via een serre, die tevens dienstdoet als opslag en oplaadpunt voor hulpmiddelen. Verder is er een 200 m² grote recreatieruimte met speciale snoezelruimte, keuken en (aangepaste) sanitaire voorzieningen waar gasten elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en samen kunnen zijn.

De recreatieruimte is in de zomer van 2018 opgeleverd. Begin dit jaar is het klimaatsysteem in gebruik genomen. “Voor de nieuwbouw is gekozen voor een lichte houtconstructie”, vertelt Hans Prins, initiatiefnemer en projectleider van stichting Avavieren. “Omdat een gasaansluiting ontbrak, hebben wij gezocht naar een all-electric klimaatsysteem. In nauwe samenwerking met HS Climate Solutions en Conpro Condensor Bescherming heeft Verkade Klimaat hier uitstekend invulling aan gegeven. Wij zijn een jonge stichting en zijn ontzettend blij dat deze organisaties hun handen ineen hebben geslagen, zodat onze gasten én wij het hele jaar door kunnen genieten van een behaaglijk binnenklimaat.”

Inverter warmtepompen met fluisterstille Hi-Wall binnenunits voorzien in een energetische, snelle en efficiënte luchtverwarming.

Specifieke doelgroep

“Het gebruik in de recreatieruimte is niet continu”, vertelt Mark van Elswijk, projectleider bij Verkade Klimaat. “Bovendien hadden we te maken met een specifieke doelgroep. Daarom hebben wij een warmteafgiftesysteem zonder verwarmingslichamen en/of leidingen met hoge oppervlaktetemperaturen geadviseerd. Inverter warmtepompen met fluisterstille Hi-Wall binnenunits voorzien in een energetische, snelle en efficiënte luchtverwarming. Bovendien kan met deze units ook gekoeld worden. Alle binnenunits zijn op hoogte gemonteerd, zodat de kinderen zich niet kunnen bezeren.” De bediening is eenvoudig, vertelt hij. “Zodra vrijwilligers de recreatieruimte betreden, kunnen zij middels een afstandsbediening de units inschakelen. Voor de snoezelruimte is een bedrade thermostaat aan de wand gemonteerd. Alle units zijn begrensd op een kritische ondergrens. Zodra de binnentemperatuur onder deze grens komt, schakelt de verwarming automatisch in waardoor de ruimte gegarandeerd vorstvrij blijft.”

Optimale bescherming

In totaal heeft Verkade Klimaat vier Hisense New Comfort units gemonteerd. HS Climate Solutions heeft de warmtepompen geleverd en deels gesponsord. Conpro Condensor Bescherming bracht een beschermende coating aan op de metalen buitendelen van de installatie. “Het strandpark van Avavieren ligt op loopafstand van het strand”, vertelt Jens Groenendijk, accountmanager bij Conpro Condensor Bescherming. “Om te voorkomen dat de zilte zeelucht schade kan veroorzaken aan de buitenunits en om een lange levensduur van de installaties te borgen, hebben wij alle condensorbatterijen voorzien van een condensorcoating. In onze werkplaats zijn alle buitenunits gedemonteerd en chemisch-technisch gereinigd, waarna de aluminium lamellen en koperen buizen met onze PROGREEN® H2O condensorcoating zijn behandeld.”

Verkade Klimaat en Conpro werken al jaren succesvol samen, vertelt Groenendijk. “Toen wij benaderd werden voor dit project, hebben wij geen moment getwijfeld. Allemaal kennen we wel iemand met een zoon of dochter met een vorm van beperking. En allemaal weten we hoe belangrijk het is om af en toe rust te nemen, weg van de dagelijkse beslommeringen. Daarom is het te prijzen dat stichtingen als Avavieren bestaan.”

Conpro participeert jaarlijks in diverse goede doelen, door het leveren van goederen, diensten of in de vorm van donaties. “Dit vloeit o.a. voort uit het feit dat wij, net als Verkade Klimaat, een familiebedrijf zijn. Onze interne mentaliteit en het feit dat onze collega’s bereid zijn om een stapje extra te zetten voor elkaar én hun omgeving, heeft zich ook in dit project vertaald in een fantastisch eindresultaat.” Prins beaamt dit. “In de meivakantie stonden de eerste gezinsvakanties gepland. Sindsdien hebben we al veelvuldig gebruikgemaakt van de recreatieruimte, waar het heerlijk toeven is. Niet alleen in de vakantieweken, maar ook bij vergaderingen en bijeenkomsten kunnen wij snel en efficiënt het gewenste binnenklimaat realiseren. Daar zijn wij én onze gasten heel dankbaar voor.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.