Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

‘Het Duitse paviljoen kwam op tijd af en draait naar wens’

Panasonic en Multi Import zijn vaste partners van Jadikoel.

Tekst | Tekst Desiree Pennings | Beeld Jadikoel

Beeld | Jadikoel

22 augustus 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het Duitse Floriadepaviljoen met als thema Biotopia – Growing Community werd in de kortst mogelijke tijd opgebouwd. Jadikoel kreeg zelfs pas twee weken voor de officiële opening de vraag van Panasonic en leverancier Multi Import om de klimaatinstallatie te monteren. Het was hard werken, maar door een strak schema en een flinke inzet kwam alles op tijd af.

Jadikoel is gespecialiseerd in airconditioning, klimaatbeheersing en luchtbehandeling. Het bedrijf zorgt dus voor een goed woon-, werk- en leefklimaat. Bij De Duitse Tuin, zoals het Duitse paviljoen heet, leverde het bedrijf de warmtepompen, de koelcellen voor de horeca en de airconditioning voor de kantoren, vergaderruimte en algemene ruimtes. Omdat de Duitse regering lang heeft getwijfeld of ze wel kon deelnemen vanwege corona, was er weinig voorbereidingstijd, vertelt Raymond Kokken, directeur bij Jadikoel. “We moesten veel creatieve oplossingen bedenken. We hebben gestructureerd gewerkt, een goede werkvoorbereiding gehad en een aantal werkzaamheden op kantoor voorbereid zodat er op locatie zo snel mogelijk gewerkt kon worden. Wat geprefabd kon worden hebben we geprefabd, zodat de bouw op locatie zo efficiënt mogelijk kon gebeuren.”

Koelcellen, airco’s en warmtepompen werden binnen twee weken geleverd en gemonteerd.

Hoewel de Floriade enorm groot is, mocht het bedrijf niet met een auto over het terrein. Alle materialen werden te voet vervoerd met karretjes. Kokken: “De Floriade is wereldwijd bekend en is voor ons dus een mooi visitekaartje. Daarom wilden we een hoogwaardige installatie plaatsen, ondanks de korte bouwtijd. De plannen werden dagelijks gewijzigd, maar uiteindelijk hebben we de deadline toch gehaald en draait alles naar wens.”      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht