Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Frisse lucht zonder tocht
De Nozzle-kanalen zijn leverbaar in alle RAL-kleuren en zelfs in RVS.

Frisse lucht zonder tocht

Het belang van een goede ventilatie wordt gelukkig steeds meer onderkend. Corona geeft nog eens een extra boost aan dat bewustzijn, zeker op scholen. Aan het woord is Frank Joosten van HVAC Nederland, gespecialiseerd in koel- en ventilatiesystemen. De Repus Luchtverdeelsystemen van HVAC Nederland brengen tochtvrij frisse lucht in een ruimte. Voor ruimtes met een hoge ventilatievoud, zoals een klaslokaal, zijn de Nozzle-kanalen uitermate geschikt.

“De Repus Nozzle-kanalen garanderen een evenwichtige verdeling van de ingeblazen lucht in de ruimte”, zegt Joosten. “De gepatenteerde nozzles zorgen er namelijk voor dat elke nozzle die is gemonteerd in het kanaal dezelfde hoeveelheid lucht inbrengt. Het voordeel is bovendien dat de Nozzle-kanalen uit gegalvaniseerd en gerold staal zichzelf schoonhouden en onderhoudsarm zijn. De Nozzle-kanalen zijn leverbaar in alle RAL-kleuren en zelfs in RVS, zodat het kanaal niet als ‘storend’ element wordt gezien maar juist kan bijdragen aan de industriële beleving van een ruimte. Door de lage drukval is het kanaal tevens minder belastend voor de luchtbehandelingskast.”

Voor ruimtes met een hoge ventilatievoud, zoals een klaslokaal, zijn de Nozzle-kanalen uitermate geschikt.

Modulaire componenten

Installateurs kunnen de Repus Luchtverdeelsystemen zelf configureren met de ontwerp-/rekentool op de website van HVAC Nederland. Joosten: “De systemen zijn modulair van opzet en beschikbaar in vier varianten: een rond kanaal (type DKL), een halfrond kanaal (type DKU), een kwartrond kanaal (type DKQ) of een rechthoekig kanaal (type DKR).
De modulaire componenten zijn leverbaar in verschillende diameters en diverse lengtes. De Nozzle-kanalen zijn op vele manieren toepasbaar (in het zicht of geïntegreerd in een systeemplafond) en vormen een integraal onderdeel van het ventilatiesysteem. Vanwege de vaste vorm van de kanalen is het mogelijk om te werken met variabele luchthoeveelheden, bijvoorbeeld afhankelijk van de bezetting in het lokaal. Dit in tegenstelling tot de luchtverdeelslangen in textiel. Er is ook geen luchtdruk nodig om zijn vorm te behouden.”

Zonder tocht

“De Repus Luchtverdeelsystemen verversen de lucht zonder tocht”, resumeert Joosten. “Het is zelfs mogelijk om achteraf de systemen nog aan te passen als de functie van een ruimte verandert.

Zo is het mogelijk om de uitblaasrichting te veranderen of bepaalde nozzles te sluiten. Kortom, een interessante oplossing om een ruimte tochtvrij van verse en schone lucht te voorzien.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.