Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Eerst het licht, dan de lamp

Eerst het licht, dan de lamp

Spectrus licht & advies is al 23 jaar hét adres voor lichtadvies en verlichting. “Wij zijn niet alleen distributeur van project- en designverlichting, maar ook een betrouwbare en deskundige adviespartner”, vertelt directeur Lars van Beek. “Onze ervaren en gepassioneerde lichtadviseurs geven graag advies over het uitlichten van bepaalde details of objecten. Bovendien kunnen wij complete lichtplannen voor een bedrijfspand of woning realiseren.”

Het team van Spectrus licht & advies heeft een grote passie voor en uitgebreide kennis van licht en verlichting. “Bijvoorbeeld bedrijven, woningcorporaties, installateurs, projectbureaus en architecten komen vaak naar ons toe met een lichtvraag of lichtbehoefte”, vertelt Van Beek. “Maar ook verzoeken als ‘wij willen graag 100 led-panelen’ zijn geen uitzondering. Maar licht is beschikbaar in talloze soorten en maten en elke lichtbron heeft unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Daarom is het belangrijk om éérst de lichtbehoefte vast te stellen. Niet voor niets hanteren wij de slogan ‘Eerst het licht, dan de lamp’.” Want waar wil je licht hebben? En in welke hoeveelheid? Wanneer moet het licht inschakelen? En welke sfeer wil je dan neerzetten? Welke details of objecten moeten uitgelicht worden? Of welke activiteiten vinden hier plaats? Op basis hiervan selecteren wij graag de juiste producten.”

Van spectaculair, modern of stijlvol tot praktisch en functioneel: Spectrus licht & advies biedt voor elke ruimte een passende lichtoplossing.

Spectaculaire lichtplannen

Voor wie een stap verder wil gaan in verlichting, kan Spectrus licht & advies ook complete lichtplannen verzorgen. Hierbij maakt zij gebruik van de modernste hulpmiddelen, zoals digitale tekenprogramma’s en lichtberekeningssoftware  “Onze lichtadviseurs hebben al heel wat prachtige lichtplannen op hun naam staan”, aldus Van Beek. “Van spectaculair, modern of stijlvol tot praktisch en functioneel. Met nadrukkelijk oog voor aard, toepassing, stijl én ruimte-indeling laten wij lichtideeën in de volle breedte tot leven komen. De referentieprojecten op www.spectrus.nl laten heel mooi zien wat goede verlichting voor een ruimte kan doen.”

Ruime collectie

Spectrus licht & advies verzorgt exclusief de distributie van het Nederlandse verlichtingsmerk Emilux, waarvan zij sinds 2019 ook eigenaar is. “Emilux is ons huismerk voor de projectmatige en technische (basis)verlichting in bijvoorbeeld scholen, kantoren, winkels, hotels, restaurants en industriële omgevingen”, aldus Van Beek. “Het assortiment gaat van inbouw- en opbouwarmaturen tot downlights, paalarmaturen, pendels, schijnwerpers, spanningsrails en spots. Bovendien kunnen we verregaand maatwerk bieden.” Naast projectverlichting, levert Spectrus licht & advies ook een uitgebreid assortiment designverlichting. “We zijn dealer van Delta light, Bega, Interlight en nog 35 vooraanstaande merken. Bovendien hebben wij het importeurschap van One Light en het agentschap van Ideal Lux, waarmee we elke lichtvraag of lichtbehoefte kunnen invullen. In onze recent verbouwde lichtstudio in Deventer laten wij graag alle aspecten van moderne verlichting zien.”

Voor wie een stap verder wil gaan in verlichting, kan Spectrus licht & advies ook complete lichtplannen inclusief renders verzorgen.

Projectpartner

Spectrus licht & advies treedt graag op als projectpartner, door naast het lichtadvies ook de plug-and-play assemblage te verzorgen. “Naar wens kunnen wij de stekkers alvast voormonteren”, vertelt Van Beek. “En ook de voormontage van eventuele Casambi-modules behoort tot de mogelijkheden, waarna de producten just-in-time per verdieping, bouwdeel of andere logische eenheid geleverd kunnen worden.” Indien een armatuur onverhoopt kapot gaat, verzorgt Spectrus licht & advies graag de reparatie, waarbij zowel de led-module als led-driver vervangen worden. “Hierdoor kan de behuizing duurzaam behouden blijven. Om de warmtehuishouding te toetsen, worden zorgvuldige warmtetesten uitgevoerd in onze geklimatiseerde kast. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit (en ook garantie) voor de toekomst garanderen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.