Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een ventilatierooster plaatsen: wat zijn de mogelijkheden?

Een ventilatierooster plaatsen: wat zijn de mogelijkheden?

Ventilatieroosters, beter bekend als luchtroosters, zorgen voor de toe- en afvoer van de lucht. Waar we zo’n ventilatierooster plaatsen speelt een grote rol in de comfortbeleving. In dit blog gaan we in op de aspecten die van belang zijn bij de keuze en het plaatsen van het juiste luchtrooster.

Waarom is een luchtrooster nodig?

Voldoende verse lucht is noodzakelijk voor een goede gezondheid. Zo vermindert goede ventilatie de kans op bijvoorbeeld ziektes, hoofdpijn en verkoudheid. Lucht kan op verschillende manieren worden toegevoerd, een open raam ligt daarbij het meest voor de hand. Maar als dit gecontroleerd en tochtvrij moet gebeuren, heeft u een luchtrooster nodig. Vanzelfsprekend dient vervuilde lucht weer naar buiten te worden afgevoerd. Daarbij wordt in de moderne binnenklimaattechniek de lucht ook gekoeld en/of verwarmd zodat het hele jaar door van optimale condities sprake is. In dit geval wordt de buitenlucht door tussenkomst van buitenluchtroosters, luchtkanalen en een luchtbehandelingskast geconditioneerd.

Luchtrooster plaatsen

Luchtroosters zijn er in allerlei soorten en maten en kunnen daarom ook in de meest voorkomende bouwkundige constructies worden toegepast. U plaatst een ventilatierooster in de buitengevel, het plafond, de wand of de vloer. Een belangrijk aspect bij het plaatsen is dat dit zo gebeurt dat de lucht goed over de ruimte verdeeld wordt. Vaak heeft u daar meerdere roosters bij nodig.

Een juiste roosterselectie zorgt ervoor dat de gebruiker geen hinderlijke luchtstroming en geluid ervaart. Daartoe dient het rooster te worden afgestemd op de ruimte en het specifieke gebruiksdoel. Voor een sportzaal zijn uiteraard andere roosters nodig dan voor bijvoorbeeld een woning, theater, ziekenhuis of kantoor. Een ventilatierooster plaatsen in een sporthal moet daarom op een andere manier gebeuren dan een ventilatierooster plaatsen in een kantoor. Bij Schilt Luchttechniek hebben we de specifieke know-how in huis die nodig is om altijd de juiste ventilatieroosters te selecteren.

Ventilatierooster plaatsen met Schilt Luchttechniek

Als TROX-voorraadhouder heeft Schilt Luchttechniek inmiddels bijna 40 jaar ervaring met het adviseren en selecteren van de best passende luchtroosters. Het kwalitatief hoogwaardige TROX-voorraadprogramma bestaat uit een ruim assortiment plafond-, wand- en kanaalroosters. Op bestelling zijn uiteraard ook maatwerk of afwijkende RAL-kleuren mogelijk. 

Bent u op zoek naar een perfect passend luchtrooster van hoge kwaliteit? Neem dan gerust contact op met de specialisten van Schilt Luchttechniek op 0183-35 25 44 of [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.