Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een perfect binnenklimaat voor elk klaslokaal
Klaslokaal met NEX-T SG.

Een perfect binnenklimaat voor elk klaslokaal

Inatherm mag zich al meer dan 50 jaar specialist noemen op het gebied van ventilatie en luchtbehandeling. Creatief met lucht, noemen ze dat in Waalwijk. “Zeker voor scholen, waar bijna altijd sprake is van maatwerk. Met ons brede pakket aan producten kunnen we voor elke school een volledige oplossing bieden voor een gezond en productief binnenklimaat. De nieuwste aanwinst: de NEX-T School Generation; een zeer lichte en compacte decentrale ventilatie-unit die ook nog eens erg stil is.” 

Niels Vugts is Techniek & Innovatie Manager bij Inatherm en Interland Techniek, beiden onderdeel van de HC Groep. “Inatherm is een toonaangevend veelzijdig bedrijf op klimaatgebied en met de zusterbedrijven van de HC Groep zijn de mogelijkheden feitelijk onbegrensd. Daarmee kunnen we voor elke school maatwerk leveren in de vorm van duurzame totaaloplossingen. Het leveringsprogramma van Inatherm bevat centrale en decentrale luchtbehandelingssystemen, ventilatoren, verwarmers, koelers, sensoren en brandkleppen voor in de kanalen. Interland Techniek levert systemen voor temperatuur- en vochtbeheersing en een compleet programma aan luchtverdeeltechniek.”

De geringe hoogte maakt de NEX-T SG zeer geschikt voor renovaties met beperkte plafondhoogtes.

NEX-T SG decentrale ventilatie-unit

De laatste toevoeging aan dit brede leveringsprogramma is de NEX-T SG. Vugts: “Deze decentrale ventilatie-unit maakt dat programma compleet. De uitdaging was om een compacte, stille alleskunner te ontwikkelen die voldoet aan Frisse Scholen Klasse B. Een decentrale unit produceren die 950 m³/h verplaatst zonder de 33 dB(A) te overschrijden, is niet eenvoudig; dan ontstaat al snel een te groot en duur apparaat.”

Lichtgewicht

Inatherm is erin geslaagd aan de Klasse B-voorwaarden te voldoen met een unit die 35 centimeter hoog is en slechts 310 kilogram weegt. Vugts: “Dat is 150 kilogram minder dan de meeste decentrale units in de markt en dat betekent prettig en snel werken voor de installateur. De geringe hoogte maakt de NEX-T SG zeer geschikt voor renovaties met beperkte plafondhoogtes. De units hebben standaard een achteraansluiting voor gevelmontage, maar zijn ook eenvoudig geschikt te maken voor dakdoorvoer via bovenaansluiting. Het lage geluidsniveau is getest en geverifieerd door Peutz.”

Standaard voorzien van CO2-sensor

Koelen kan de NEX-T SG naar keuze met water of met directe expansie (DX), verwarmen kan met water of elektrisch (vermogen: 160 Watt). Het rendement van de warmteterugwinning ligt boven de 90%. De buitenlucht wordt gefilterd met een klasse F7 filter, de retourlucht met F5. Filters zijn eenvoudig door bijvoorbeeld de conciërge aan de onderkant van unit uit te wisselen. Een ingebouwde drukverschilmeting geeft een signaal indien het filter vervangen moet worden. NEX-T SG units zijn standaard uitgerust met een CO2-sensor die aan de wand of in de unit gemonteerd kan worden. Een sensor voor vluchtige organische stoffen is optioneel en kan uitkomst bieden voor praktijklokalen in het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. Ook optioneel is een paneel voor gebruiksvriendelijke bediening in het lokaal bij standalone uitvoering. Via standaard busverbindingen zijn de units ook centraal aan te sturen, bijvoorbeeld om in de zomernacht te spoelen met koudere lucht of bij verlenging van het standaard klokprogramma tijdens een ouderavond.

De NEX-T SG is een decentrale oplossing.

“Door de COVID-19-problematiek merken we dat er veel belangstelling is voor dergelijke compacte systemen”, besluit Vugts. “We krijgen veel aanvragen binnen. Ook hierbij geldt: de NEX-T SG is één van de vele oplossingen die we kunnen bieden in deze maatwerksector. Wij hebben erg veel vertrouwen in deze stille, compacte alleskunner.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.