Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een gezond binnenklimaat creëren met decentrale ventilatie: Warmteterugwinning en geluiddempende ventilatie in één ruimte
De AEROTUBE WRG is een uiterst energie-efficiënt warmteterugwinningsapparaat, dat zich automatisch aanpast aan de lokale ruimtebehoeften en omstandigheden.

Een gezond binnenklimaat creëren met decentrale ventilatie: Warmteterugwinning en geluiddempende ventilatie in één ruimte

De aandacht voor een gezond binnenklimaat in het algemeen en ventilatie van woon- en werkruimtes in het bijzonder, is actueler dan ooit. Zeker nu steeds meer mensen vanuit huis werken. Uit een internationaal onderzoek blijkt echter dat drie op de vier deelnemers zich (nog) niet bewust is van de gezondheidsrisico’s van ongezonde binnenlucht. Nog te vaak wordt de impact van slechte ventilatie en een slechte luchtkwaliteit onderschat. Dit, in combinatie met het feit dat we gemiddeld 21 uur per dag binnen doorbrengen, zorgt regelmatig voor zorgwekkende situaties. En dat terwijl de oplossingen binnen handbereik liggen! Met de decentrale ventilatie-oplossingen van SIEGENIA GROUP wordt ventileren namelijk super eenvoudig.

SIEGENIA GROUP biedt een uitgebreid aanbod oplossingen voor decentrale ventilatie, die zich onderscheiden door een eenvoudige installatie en gelijkmatige, tochtvrije en superstille werking. In het assortiment van de gespecialiseerde en ervaren fabrikant vinden we onder meer akoestische ventilatieroosters met een geluidsabsorptie tussen de 50 en 62 dB, maar ook units met pollen-, fijnstof- en NOx-filtratie. De decentrale ventilatie-units zijn beschikbaar als gevel- en raamventilatie. Voor het inblazen van de lucht kunnen zelfs geuren efficiënt worden afgevangen door een actief koolstoffilter. Bovendien wordt warmteverlies voorkomen, waarmee een gezonde binnenluchtkwaliteit én energetische werking perfect samengaan.

Zeer interessant is de AEROPAC; een superstille en krachtige toevoerunit voor verse lucht, die gebruik maakt van een slimme filtertechnologie.

AEROTUBE WRG 

Voor situaties waarin men het venster niet kan aanpassen, biedt SIEGENIA GROUP een decentraal ventilatiesysteem dat automatisch kan omschakelen tussen luchttoevoer en luchtafvoer. De AEROTUBE WRG is een uiterst energie-efficiënt warmteterugwinningsapparaat, dat zich automatisch aanpast aan de lokale ruimtebehoeften en omstandigheden. Een zuinige werking in combinatie met een hoge warmteterugwinning maken de unit tot één van de meest energie-efficiënte apparaten in zijn klasse (A+ label). Behalve individueel kan de AEROTUBE WRG ook gecombineerd of in meerdere ruimten geïnstalleerd worden en via de SIEGENIA Comfort App worden aangestuurd. In de wisselmodus schakelt het apparaat in minieme cycli om van luchttoevoer naar luchtafvoer, waarbij warmte uit de afvoerlucht efficiënt wordt teruggewonnen. Naar wens kan de unit tevens worden ingesteld op puur luchttoevoer of luchtafvoer.

Productvoordelen:

  • Zeer flexibel systeem met vele varianten.
  • Degelijk uiterlijk en weinig plaats nodig.
  • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie.
  • Met handmatige of optioneel met elektrische afsluiting.
  • Circa 90% warmteterugwinning mogelijk.
  • Intelligente onderlinge verbinding zonder kabels.
  • Bediening via smartphone of tablet.
  • Efficiënte vochtregeling.

AEROPAC

Zeer interessant is ook de AEROPAC; een superstille en krachtige toevoerunit voor verse lucht, die gebruik maakt van een slimme filtertechnologie. Onder andere het geluid van wegverkeer, vliegtuigen en treinen wordt effectief door de installatie geweerd en dankzij de optionele NOx-filter worden stikstofoxiden, fijnstof en pollen gefilterd. Het ventilatieapparaat verbruikt slechts 5 W bij 60 m³/h. De AEROPAC is eenvoudig bedienbaar via het LCD-display met programmeerbare timerfunctie. Naar wens kan de luchtstroom handmatig worden aangepast via de schuifregelaars op de zijkant.

Productvoordelen:

  • Gelijkmatige en superstille toevoer van frisse lucht door de buitenwand.
  • Optimale geluidswering voor een rustige, ontspannen nachtrust.
  • Luchtstroom aanpasbaar via de schuifregelaars op de zijkant.
  • Bescheiden afmetingen en een mooie design behuizing.
De AEROMAT VT overtuigt als actieve of passieve ventilator met een hoge geluidsabsorptie en een laag energieverbruik.

AEROMAT VT-raamventilator 

Voor situaties waarin het venster wél kan worden aangepast, heeft SIEGENIA GROUP de AEROMAT VT-raamventilator ontwikkeld. Technisch veeleisende projecten vragen om flexibele oplossingen die harmonieus in elke situatie geïntegreerd kunnen worden. De AEROMAT VT-raamventilator met zijn slimme, modulaire constructie speelt hier perfect op in. Dankzij de constructie en uiterst flexibele inbouwvarianten past deze raamventilator zich perfect aan de individuele eisen aan.

De afgelopen jaren heeft SIEGENIA GROUP in samenwerking met architecten en ingenieurs vele individuele oplossingen ontwikkeld voor de meest uiteenlopende situaties; van onzichtbare integratie in de gevel tot integratie in moderne binnenhuisarchitectuur, waarbij het strakke frontprofiel ook optisch duidelijke voordelen biedt. De AEROMAT VT overtuigt als actieve of passieve ventilator met een hoge geluidsabsorptie en een laag energieverbruik. Deze ventilator is tevens verkrijgbaar met warmteterugwinning.

Productvoordelen:

  • Modulaire, individueel aanpasbare ventilatoropbouw.
  • Hoge geluidswering en luchtprestaties bij laag eigengeluid en individuele regeling van de luchthoeveelheid.
  • Behuizingsprofiel in wit, zwart of RAL-kleuren.
  • Geschikt voor renovatie en nieuwbouw.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.