Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Doelmatige vloerverwarming voor 636 appartementen Rock Utrecht

Doelmatige vloerverwarming voor 636 appartementen Rock Utrecht

Leverancier van vloerverwarmings- en vloerkoelinstallaties Provarmo heeft 636 appartementen van project Rock in Utrecht voorzien van vloerverwarming. In nauwe samenwerking met installateur Schulte & Lestraden Lisse bv heeft Provarmo het ontwerp, de hart-op-hart berekeningen, de legplannen, de just-in-time leveringen en alle montagewerkzaamheden verzorgd.

“Gekozen is voor ons draadstaalmattensysteem, in combinatie met onze vijflaagse Provarmo PE-RT vloerverwarmingsleidingen”, vertelt Commercieel Directeur Ido van Maldegem. “Alle draadstaalmatten zijn exact op ruimtemaat op het project aangeleverd, om een snelle uitvoering te borgen en afval en versnit op de bouwplaats tot een minimum te beperken. Om te voorkomen dat de draadmatten en PE-RT leidingen zouden gaan drijven, zijn deze aan de constructievloer bevestigd alvorens de anhydriet vloeidekvloer is gestort.”

Uitdaging tijdens de werkzaamheden waren met name de diverse bouwstromen, vertelt hij. “Op het hoogtepunt van dit project waren drie montageteams aan het werk, die just-in-time en just-in-place beleverd moesten worden. Dat vroeg om een goede planning en afstemming, onder andere met de installateur.” Inmiddels zijn alle vloerverwarmingsinstallaties gereed. “De komende weken worden op afroep nog de laatste thermostaten geleverd. Gekozen is voor thermostaten met een digitale uitlezing, die de instroom van warm water vanuit de stadsverwarmingsunit reguleren.”

close up of telephone booth 257736 kopieren

Kort voor de oplevering kijkt Van Maldegem terug op een geslaagd project, waarin heel prettig met Schulte & Lestraden is samengewerkt. Bijvoorbeeld met montageleider Patrick Turenhout, die Van Maldegem nog kent uit zijn tijd als Assistent-Bedrijfsleider bij de Lissense installatiefirma. Hierdoor waren de lijnen kort en overzichtelijk.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.