De wereld om ons heen verandert. We verwachten dat er in de komende 40 jaar twee keer zoveel energie wordt verbruikt, maar dat we tegelijkertijd de CO2-uitstoot moeten halveren om gezond op onze aarde te kunnen blijven leven. Kortom, we moeten 4x zo efficiënt worden als dat we nu zijn. Gebouwen kunnen hierin nog een enorme verduurzamingsslag maken.
Schneider Electric, wereldwijd specialist in energiemanagement en automatisering, zet zich al jaren in voor een duurzamere wereld. Wij vinden dat iedereen recht heeft op veilige toegang tot energie, in een leefbare wereld en zien dat wij als grote multinational een verschil kunnen maken. De ontwikkeling die 30% van de wereld nog moet doorgaan, kunnen wij ondersteunen door hulp te bieden. Hulp om dit op een zo duurzaam mogelijke manier te doen.
Klimaatverandering is een ontzettend complex probleem, dat we samen moeten oplossen. Wij hebben onlangs op de Climate Week in New York aangekondigd dat wij een extra stap doen. Zo streven wij ernaar om de CO2-reductie vijf jaar eerder te behalen dan de wereldwijde doelstelling. Dit kunnen wij niet alleen, we proberen daar de hele keten bij te betrekken. Samen kunnen we het verschil maken. In 2030 willen we, als organisatie, netto-nul operationele emissies bereiken én samenwerken met leveranciers aan een netto-nul supply chain. Ook roepen we andere bedrijven op om emissies te reduceren. Als we hierbij kunnen helpen, dan staan wij altijd klaar. Onze producten, kennis en diensten zijn gemaakt voor energiebesparing.
Van al onze producten is een document beschikbaar met hierin, onder meer, de CO2-footprint en een instructie om de producten weer af te breken. Inzicht is de eerste stap naar verduurzaming, ben ik van mening. Daarom ontwikkelen we naast hardware ook software om iedereen dit inzicht in zijn of haar gebouw te geven.
Als we dit inzicht hebben, kunnen we samen grootse dingen bereiken en de klimaatverandering tegengaan.