Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Jaarboek

De opkomst van de elektrische radiator

Instamat-SERIE_T_04
Instamat heeft meer dan tachtig (design)radiatoren in het assortiment.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Instamat

13 december 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Lage temperatuur verwarming zie je in steeds meer huizen en het is een duurzame keuze. Maar toch mis je soms nog net dat beetje extra comfort, bijvoorbeeld in de badkamer. Bij Instamat zien ze dat een elektrische radiator dan uitkomst biedt.

Instamat levert radiatoren voor de gehele woning. De elektrische radiator is momenteel enorm in opkomst, met name in de badkamer. Dat komt, omdat veel mensen toch nog wat extra warmte willen, vertelt commercieel directeur Rolf Brand. “Men kiest steeds vaker voor vloerverwarming in combinatie met een (hybride) warmtepomp of een warmtenet. Als je dan wat comfort tekort komt, is een elektrische radiator ideaal. De badkamer is bijvoorbeeld vaak de koudste ruimte in de woning, met al die tegels. Het is fijn om daar wat extra warmte te kunnen krijgen zonder dat je het hele systeem hoeft aan te spreken.”

In de showroom in Vaassen kun je zien wat de mogelijkheden zijn.

Flexibel verwarmen

Kom je na een lange werkdag thuis, dan kan het koud en kil aanvoelen. Zet je de vloerverwarming aan, dan duurt het nog even voordat de woning lekker verwarmd is. Ook hier kan een elektrische radiator uitkomst bieden, zegt Brand. “Een elektrische radiator werkt apart van het cv-systeem. Je kunt hiermee snel schakelen van koud naar warm. Dat zorgt voor extra flexibiliteit. Een combinatie van vloerverwarming en radiatoren past mooi binnen het concept van warmtepompen en de energietransitie. Je bent zuinig aan het verwarmen en de warmtepomp doet zijn werk, maar is er extra behoefte aan warmte, dan is dat mogelijk.”

Rolf Brand, commercieel directeur bij Instamat.

Design

Extra warmte is fijn, maar zo’n radiator moet natuurlijk ook mooi zijn. Qua kleur en vormgeving moet het perfect in het interieur passen. Daarom heeft Instamat een groot assortiment modellen, onder meer ontworpen door Italiaanse designers. Brand: “Volgend jaar bestaat Instamat vijftig jaar. Wij weten wat er speelt in de markt en gaan in op die wensen. Wij hebben een breed assortiment aan elektrische radiatoren, van eenvoudig om je handdoek op te warmen tot designradiatoren die zich aanpassen aan het interieur.”

In de showroom in Vaassen kun je precies zien wat er allemaal mogelijk is. Je vindt er altijd wel een (design)radiator naar wens. Er zijn meer dan tachtig radiatoren opgenomen in het assortiment, die leverbaar zijn in ongeveer 300 kleuren. Afmeting, vermogen, kleur, ophanging: jij vraagt, Instamat draait. Ook in iedere stijl is er een mogelijkheid, van klassiek tot modern. Elke installateur of architect is van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht