Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
DC Bijenkorf, PROJECT | Gecertificeerd geïsoleerd onder tijdsdruk

DC Bijenkorf, PROJECT | Gecertificeerd geïsoleerd onder tijdsdruk

Niet de standaard negen maanden maar ‘slechts’ vijf maanden de tijd om de W-installatie van het nieuwe distributiecentrum van Bijenkorf in Tilburg te isoleren. Isolatiebedrijf Isol-Protect deed het. “We hebben onze werkzaamheden uitgevoerd, terwijl de inrichting al in volle gang was.”

Nerveus was Isol-Protect-directeur Peter Gorka niet, toen Armacell eind mei de isolatiewerkzaamheden in het nieuwe distributiecentrum van Bijenkorf in Tilburg kwam controleren om het garantiecertificaat voor de komende tien jaar uit te geven. “Dankzij onze ervaring van ruim zestig jaar weten we wat we moeten doen om dit certificaat te behalen. De gigantisch hoge tijdsdruk maakte ons werk wel een stuk lastiger.”

Het Tilburgse bedrijf is gecertificeerd Armacell-applicateur en heeft gezorgd voor zo’n 5 kilometer Armaflex-leidingisolatie en zo’n 2.000 m2 aan Armaflex-plaatmateriaal. In tegenstelling tot andere projecten vond de inrichting van het distributiecentrum al plaats, toen Isol-Protect de W-installatie ging isoleren. “Dat maakte ons werk lastiger”, geeft Gorka aan. “Daarnaast moesten we de W-installatie in vijf maanden isoleren in plaats van de standaard negen maanden. Dat kwam omdat het lange engineerproces ervoor zorgde dat de techniekruimtes pas laat werden gerealiseerd. Dankzij de goede samenwerking hebben we ervoor gezorgd dat alles goed functioneert.” Zo prijst hij de installateur. “Hij heeft Armafix-leidingdragers gebruikt en alle leidingen goed geschuurd en gemenied. Dat is ook van belang om het garantiecertificaat van het Armaflex-Systeem-Garantieplan te ontvangen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.