Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Coronavirus bewezen vernietigd in de lucht en op oppervlaktes
De Pure & Clean is een compacte luchtreiniger.

Coronavirus bewezen vernietigd in de lucht en op oppervlaktes

Een Frisse School is een school met een goed binnenklimaat, waar zo min mogelijk allergenen en ziekteverwekkers in de lucht zweven. Zeker in de huidige tijd, waarin de berichtgevingen bol staan van het coronavirus, is het van belang dat leerlingen en medewerkers veilig zijn op school. De ActivePure-technologie van Aerus is de enige luchtzuiveringsinstallatie waarvan is bewezen dat hij het SARS-CoV-2 virus, veroorzaker van COVID-19, van oppervlaktes verwijdert. In Nederland worden de systemen met ActivePure geleverd door Healthy Home Holland.

ActivePure is in de VS gemaakt door Aerus, voorheen bekend onder de naam Electrolux USA en wereldleider in oppervlakte- en luchtzuiveringsoplossingen. Het is niet zomaar een techniek; het is de enige luchtreinigingstechnologie die het Certified Space Technology-zegel van de Space Foundation heeft gekregen. Oorspronkelijk is de techniek ontwikkeld in samenwerking met NASA om ethyleen te zuiveren uit de lucht in een ruimtestation.

De Guardian Air is geschikt voor ruimtes tot 185 m².

Hoe werkt de ActivePure?

In de lucht zitten zuurstof- en watermoleculen. In de ActivePure luchtreinigers gaan deze door een honingraatmatrix heen, waardoor ze omgezet worden in krachtige oxidatiemiddelen, die worden teruggebracht in de ruimte. Wanneer deze moleculen verontreinigende stoffen, schimmels, virussen en bacteriën tegenkomen, worden deze vernietigd. Zelfs ziekteverwekkers die zich op oppervlaktes als meubels en bureaus bevinden, worden geëlimineerd. “Dat is een belangrijk verschil met andere luchtzuiveringsinstallaties”, vertelt Healthy Home Holland eigenaar Ronald Smilde. “Bij het gebruik van filters worden virussen en bacteriën alleen opgevangen wanneer ze in het filter terecht komen. Op een gegeven moment raakt dat filter verstopt. Deze eenheden zijn daardoor minder efficiënt en ze werken niet op oppervlakken. ActivePure werkt plug and play en in real-time. Dat wil zeggen dat het continu, 24 uur per dag, verontreinigingen uit de lucht en van oppervlakken haalt.”

Coronavirus gedood op oppervlaktes en in de lucht

Begin oktober kondigde Aerus aan dat uit onafhankelijke testresultaten blijkt dat de Hydroxyl Blaster met ActivePure technologie het SARS-CoV-2-virus op oppervlaktes doodt. Het gaat om een reductie van 99,98% in zeven uur tijd. De test werd uitgevoerd door MRIGlobal, een onafhankelijk en FDA-conform laboratorium. “Dit betekent dat besmetting en kruisbesmetting een stuk minder snel zal voorkomen in ruimtes waar deze technologie wordt toegepast, zoals klaslokalen. Dat neemt echter niet weg dat je de voorschriften van het RIVM moet volgen”, aldus Smilde.

Eerder was al bewezen dat de ActivePure-technologie microscopisch kleine ziekteverwekkers en verontreinigingen uit de lucht en van oppervlaktes haalt. Smilde: “Het is een gekende techniek die op een veilige manier uiterst effectief werkt. Er rust niet voor niets een wereldpatent op. Het werd op de Amerikaanse markt voor het eerst getest in 1995. Uit onderzoek op scholen is daar inmiddels gebleken dat het ziekteverzuim significant daalt (tot wel 80%) en dat studieresultaten tot wel 40% kunnen verbeteren.”

De Guardian Angel is perfect voor kleinere ruimtes, bijvoorbeeld waar je werkt of in huis.

Service en onderhoud

De ActivePure-systemen zijn eenvoudig te plaatsen, je hoeft er niet voor te verbouwen en het is een uitstekende aanvulling op ventilatie. Eén toestel kan een ruimte tot 200 m² aan. Healthy Home Holland is gevestigd in Groningen, maar heeft distributeurs door heel Nederland. Eén keer per jaar komen de servicemedewerkers langs om de installaties na te kijken. Mocht er een probleem zijn, dan wordt dit ter plekke opgelost. “We geven tien jaar garantie op onze topmodellen en vijf jaar op de andere modellen. Filters en lampen moeten om de paar jaar vervangen worden, wat wordt gedaan door de servicemedewerkers. Op deze manier heeft de klant vrijwel geen omkijken naar de apparatuur. We hebben toestellen voor ieder budget en dus zijn ze geschikt voor zowel consumenten als bedrijven en scholen”, aldus Smilde.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.