Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Noodstroom

Compacte, veilige en energie-efficiënte UPS waarborgt bedrijfscontinuïteit

Foto-2—Kannegieter

Tekst | Chris Elbers

Beeld | Kannegieter

26 augustus 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Als kennispartner op het gebied van databekabeling, netwerkapparatuur en slimme distributieoplossingen verbindt Kannegieter uit Amersfoort al meer dan 60 jaar werelden met elkaar. Vooral als het gaat om de inrichting van datacenters, ICT-netwerken in gebouwen en wireless oplossingen. Dat gebeurt met een aantal gerenommeerde partners. Eaton, ontwikkelaar/leverancier van hoogwaardige power management systemen, is er daar één van. Met de introductie van de 93PS UPS voegde het bedrijf onlangs een gloednieuwe loot toe aan de toch al uitgebreide productenstam. Kannegieter levert de vinding binnen de Benelux exclusief uit voorraad.

Kannegieter heeft het complete power management portfolio van Eaton in het assortiment. Behalve power distribution units behoren onder meer ook diverse softwarepakketten tot het totaalplatform van het bedrijf. “Veelzijdige, betrouwbare oplossingen die we onder de paraplu ‘bright layer’ aanbieden en die een hechte twee-eenheid vormen met een andere prominente productgroep: de UPS-en”, zegt Danny Wessels namens Eaton. “Welkome hulpmiddelen die kritische apparatuur, zoals servers, switches, datacenters, NAS-systemen en opslagmedia beschermen tegen stroomstoringen en -uitval, spanningspieken en blikseminslag. Tegelijk functioneert een UPS bij stroomuitval als noodstroomvoorziening. Features die bijdragen aan de bedrijfscontinuïteit en schade en dataverlies voorkomen.”

Eaton 93PS UPS.

Veelzijdig systeem

Dat alles geldt ook voor de onlangs gelanceerde 93PS, een compact, geavanceerd en buitengewoon efficiënt UPS-systeem dat als gecentraliseerde noodstroomvoorziening vooral geschikt is voor serverruimten en kleine datacenters. Tegelijk is het product dankzij de schaalbaarheid prima inzetbaar voor kritische toepassingen in bijvoorbeeld de industrie, transportwereld, retail, health care en telecom. Bij Kannegieter zijn ze dan ook terecht enthousiast over deze Uninterruptible Power Supply van Eaton. “Deze modulair uitbreidbare driefasenapparatuur, verkrijgbaar in de formaten 8 tot 20 kW en 20 tot 40 kW, biedt de eindgebruiker vele voordelen”, aldus John van de Graaf, netwerkconsultant binnen Kannegieter. “Zo staat het systeem voor een zeer hoge energie-efficiëntie en kenmerkt het zich door de uiterst compacte vormgeving. Verder biedt de 93PS UPS een aanvullende softwarefunctionaliteit, waardoor hij probleemloos te integreren is met andere softwareapplicaties, zoals VMware. Daarnaast ben je, dankzij de meegeleverde netwerkkaarten, optimaal beschermd tegen ongewenste online bezoekers. Deze extra’s zijn stuk voor stuk gecertificeerd en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van cyber security. En duurt de stroomstoring wat langer dan verwacht? Ook dan biedt dit systeem dankzij de integratie met andere softwaresystemen de helpende hand. Simpelweg door geheel automatisch uit te wijken naar een omgeving waar wél de benodigde spanning voorhanden is.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht