Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Brandpompen maken De Zalmhaven extra veilig
Martijn Evers, Mechanical & Process Engineer werkt aan de Multiple-outlet pomp voor De Zalmhaven.

Brandpompen maken De Zalmhaven extra veilig

Het bedrijf heeft al twintig jaar ervaring in het leveren van pompsets voor brandblusinstallaties, waaronder ook voor hoogbouw. Het is dus de uitgelezen kennispartner voor de installateur.

In gebouwen vanaf zeventig meter hoog is het plaatsen van sprinklerinstallaties verplicht. Dit geldt dus ook voor alle drie de Zalmhaventorens. De Firepacks, die in de kelder geplaatst werden, voorzien de sprinklerinstallatie van water. Ze werden geleverd in opdracht van de ULC Groep, dat de blusunits ook plaatste. “Met ULC Groep hebben we al meerdere projecten gedaan, dus dat was een een-tweetje”, omschrijft Marco Kastelein de samenwerking. Hij is accountmanager bij WB Firepacks. “Onze opdrachtgever vertelt ons wat de eisen van de klant zijn en daar zoeken wij de juiste oplossing bij.”

Uitdagingen hoogbouw

De Zalmhaven wordt gebouwd in het centrum van Rotterdam en zal met zijn 215 meter het hoogste gebouw van de Benelux worden. Zowel de ligging als de hoogte brengen de nodige uitdagingen met zich mee, vertelt Kastelein. “Om de brandveiligheid ook op de hoogste verdieping te kunnen garanderen, is het verstandig om gebruik te maken van een Multiple-outlet pomp. Door het toepassen van zo’n pomp is er maar één pompset nodig voor het totale pand. Dit levert een grote ruimte- en kostenbesparing op.”

Naast de hoogte dient ook rekening te worden gehouden met de omgeving, zegt Kastelein. “Dat geldt met name voor de dieselgedreven Firepack, want je wilt geluids- en rookoverlast voorkomen. We nemen daarom geluidsreducerende maatregelen, zoals dempers op roosters en in de uitlaat. De rookuitlaat vindt hoog boven de woonhuizen plaats, op het dak. De rook moet dus door het pand naar boven geleid worden. Wij leveren al meer dan zestig jaar brandpompsets en al ruim twintig jaar voor hoogbouw, dus wij kunnen onze klanten een gedegen advies geven over hoe dit het best aangepakt kan worden.”

Service en onderhoud

Zodra de torens gereed zijn, stelt WB Firepacks de pompsets in bedrijf en wordt er jaarlijks onderhoud gepleegd. “Mocht iets niet in orde zijn, dan lossen we dat ter plaatse of zo snel mogelijk op”, aldus Kastelein.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.