Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Basisscholen MFA Koloriet in Dordrecht krijgen gezond en energiezuinig binnenklimaat

Basisscholen MFA Koloriet in Dordrecht krijgen gezond en energiezuinig binnenklimaat

Volgende week begint Klimaatgroep Holland met het verbeteren van het binnenklimaat bij MFA Koloriet in Dordrecht. De komende weken worden er maar liefst 26 lokalen voorzien van het Scholen°Concept.

MFA Koloriet in Dordrecht is een multifunctioneel centrum met een wijkpost voor ouderenzorg, een servicepunt, twee peuterspeelzalen, een gymzaal, een cultureel centrum gehuisvest en twee basisscholen. Het gebouw is in 2006 opgeleverd met enkel verwarming en ventilatie middels dauerluftung. De basisscholen zaten hierdoor in het voorjaar en de zomer met een warmteprobleem en in de winterperiode was er koudeval vanuit de dauerluftung.

Scholen°Concept kwam in proeflokaal als beste uit de bus

Christelijke IKC De Fontein en Openbare Basisschool Mondriaan, die in MFA Koloriet vestigen, bouwden hiertoe twee proeflokalen. Deze proefopstellingen moesten aantonen welke klimaatoplossing het beste werkte. Klimaatgroep Holland mocht één van deze twee lokalen inrichten en kwamen uiteindelijk als beste oplossing uit de bus.

Frisse Scholen klasse B en aangesloten op warmtepomp

Deze zomervakantie, met daarna waarschijnlijk nog een aantal aanvullende weken, gaat Klimaatgroep Holland alle 26 lokalen van de twee basisscholen voorzien van het Scholen°Concept. Hiermee gaan de scholen voldoen aan Frisse Scholen Klasse B en krijgen zij een gezond en energiezuinig binnenklimaat. Het klimaatconcept wordt aangesloten op een lucht-lucht warmtepomp.

De twee basisscholen kunnen straks letterlijk fris het nieuwe schooljaar beginnen!

Meer informatie over het Scholen°Concept? https://www.klimaatgroepholland.nl/onderwijs/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.