Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Alle kabeloplossingen onder één dak
Jobarco excelleert in high-end speciaalkabels die volledig op klantwens geproduceerd worden.

Alle kabeloplossingen onder één dak

Bekabelingssystemen zijn de beslissende basis voor betrouwbare bedrijfsprocessen. Zowel in de machinebouw, automatiseringstechniek, food & beverage, telecommunicatie, energiemarkt en elektrificatie van commerciële voertuigen. Jobarco en Pantaflex van Infinite Electronics, Inc. spelen hierop in met end-to-end en toekomstgerichte connectiviteitsoplossingen voor iedere gewenste toepassing. Binnen de one-stop-shop vindt u een breed scala aan kabels voor high demanding environments, individuele oplossingen én accessoires. 

De geschiedenis van Jobarco en Pantaflex gaat terug tot 1933. De connectivity-specialisten maakten maar liefst 86 jaar onderdeel uit van de Twentsche Kabel Holding (TKH Group). In 2019 werden zij overgenomen door Torqx Capital Partners, dat tevens eigenaar werd van TKD Kabel GmbH, KC Industrie Srl, Schrade Kabel & Elektrotechnik GmbH en Capable BV. Het nieuwe bedrijf kreeg de naam Cable Connectivity Group en is actief in de productie, distributie en assemblage van connectivity-oplossingen in de breedste zin van het woord. “Hier is ook onze one-stop-shop ontstaan”, benadrukt Jeroen Pillen, Managing Director van Jobarco en Pantaflex. “Waar onze productie plaatsvindt in Italië (KC Industrie Srl), wordt de distributie in de Benelux verzorgd door Jobarco en Pantaflex. TKD Kabel GmbH verzorgt de distributie voor Duitsland, Polen, Italië, China en Frankrijk, terwijl onze assemblytakken Capable BV (Breda) en Schrade Kabel & Elektrotechnik GmbH (Duitsland en Polen) uitgebreide assemblagemogelijkheden bieden.” Begin 2023 zijn de bedrijven van de Cable Connectivity Group onderdeel geworden van Infinite Electronics, Inc., a global portfolio of leading in-stock connectivity solution brands.

Verbinding en synergie 

Pillen is in januari 2020 gestart en maakt onderdeel uit van het ‘nieuwe management’, dat hoog inzet op samenwerking tussen de bedrijven om klanten optimaal te ontzorgen. “Waar de bedrijven voorheen autonoom functioneerden, denken wij juist dat verbinding en synergie nieuwe mogelijkheden, meer draagvlak en meer toegevoegde waarde voor onze klanten opleveren”, vertelt hij. “Waar bijvoorbeeld TKD Kabel GmbH een mooi portfolio biedt voor kranen, liften en industrial automation, excelleert Jobarco in high-end speciaalkabels die volledig op klantwens geproduceerd worden. Bijvoorbeeld voor high demanding omgevingen, waar de kabels worden blootgesteld aan hitte of koude, waar strikte hygiëne-eisen gelden of waar een kans bestaat op gas- en stofontploffingsgevaar. In aanvulling hierop levert Pantaflex hoogwaardige accessoires en assemblies voor de industrie. Van wartels tot beschermslangen en kabelrupsen. Gezamenlijk kunnen de bedrijven elke end-to-end connectiviteitsvraag in de Benelux bedienen.”

Pantaflex levert hoogwaardige accessoires en assemblies voor de industrie. Van wartels tot beschermslangen en kabelrupsen.

Meerwaarde voor de klant

“We bieden een zeer sterk merkenpakket van kabels, speciaalkabels en kabelaccessoires”, benadrukt Pillen. “Maar onze strategie gaat verder. Immers kan iedereen producten leveren. Waar wij ons vooral in onderscheiden, is onze toegevoegde waarde. Niet alleen door de producten binnen 24 uur op elke gewenste locatie af te leveren, maar ook door het in-house en ready-for-use assembleren van kabeloplossingen. Op onze productie- en magazijnlocatie in Benthuizen kunnen wij alle standaard- en speciaalkabels knippen en strippen. Bovendien kunnen wij de adereindhulzen en connectoren alvast voormonteren. Naar wens nemen wij de producten op voorraad, zodat klanten nooit misgrijpen en verspilling door downtime tot het verleden behoort.”

In navolging van de magazijnlocatie in Benthuizen beschikt zusterbedrijf TKD Kabel GmbH ook over een groot magazijn in Nettetal (net over de grens bij Venlo), waar de zogenaamde bufferstock ligt opgeslagen.

Uitgebreide kennis, korte lijnen

Behalve op productniveau hebben Jobarco en Pantaflex ook flink geïnvesteerd in de technische kennis van hun medewerkers, zodat zij de juiste producten voor de juiste toepassingen kunnen adviseren. “Doordat Jobarco en Pantaflex op één locatie gevestigd zijn, vindt maximale kruisbestuiving plaats”, aldus Pillen. “Onze productspecialisten kunnen gemakkelijk bij elkaar binnenlopen.” Last-but-not-least zetten de bedrijven hoog in op hun online platform, waardoor klanten nog makkelijker zelf hun connectiviteitsoplossingen kunnen vinden. Bovendien wordt geïnvesteerd in een Product Information Management (PIM) systeem, waarin alle producten van Jobarco, Pantaflex en TKD worden geclusterd en ontsloten naar platforms zoals 2BA.

Verder ontwikkelen en professionaliseren

Tussen 2019 en 2023 heeft Cable Connectivity Group een indrukwekkende groei doorgemaakt. Hierdoor kwam de groep in het oog van Infinite Electronics uit Irvine, Californië. Deze toonaangevende en wereldwijde leverancier van elektronische componenten nam in februari 2023 de Cable Connectivity Group over. In de toekomst zullen Jobarco, Pantaflex en TKD de spil vormen van de Europese activiteiten van Infinite Electronics, waarmee Infinite haar dienstenaanbod in Europa flink uitbreidt. “Voor ons biedt de overname kansen om nóg verder te ontwikkelen en professionaliseren”, aldus Pillen. “Maar ook om te investeren in nieuwe technieken, die belangrijk zijn voor onze klanten. Hierdoor kunnen wij nóg meer toegevoegde waarde bieden.” Naast Cable Connectivity Group heeft Infinite Electronics ook Bulgin Ltd. overgenomen, een fabrikant van innovatieve harsh environment connectoren en elektronische componenten. “Hierdoor zullen we een nog breder portfolio kunnen bieden, om onze klanten nog verder te ontzorgen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.