Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
24/7 tijdelijke en noodoplossingen
Om ervoor te zorgen dat alle apparatuur op de juiste manier vervoerd wordt en veilig op de plaats van bestemming aankomt, vervoert Andrews Sykes haar producten zelf.

24/7 tijdelijke en noodoplossingen

Het grootste aanbod aan HVAC-oplossingen van Nederland

Andrews Sykes Klimaatverhuur heeft het grootste aanbod aan HVAC-oplossingen van Nederland. Airco’s, chillers, heaters, boilers, ventilatoren, bouwdrogers en bevochtigers: het wordt allemaal verhuurd. Bovendien wordt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar service geboden. Klanten kunnen de best passende, snelste en kosteneffectiefste oplossing verwachten. Andrews Sykes Klimaatverhuur biedt namelijk de veiligste en meest betrouwbare apparatuur. Managing director René Kol zorgt ervoor dat zijn bedrijf inspeelt op de huidige klimaatveranderingen, personeelstekorten en lange levertijden, zodat partners verzekerd zijn van de beste (tijdelijke) oplossingen.

Andrews Sykes BV Nederland werd in 1971 opgericht als onderdeel van de Britse Andrews Sykes Group. Begonnen in Bleiswijk is het nu verder uitgegroeid naar vier depots, in Bleiswijk, Amsterdam, Oirschot en Hoogeveen. Al meer dan vijftig jaar biedt het bedrijf service aan installatie- en bouwbedrijven in heel Nederland. Allerlei wisselende problemen die de installateur tegenkomt, worden op een professionele manier opgelost. Kol: “Onze specialismen liggen vooral op het gebied van koeling en verwarming. Installateurs hebben een allround functie met allerlei servicecontracten in hun portefeuille. Andrews Sykes biedt hen totaaloplossingen inclusief het transport van de producten en de installatie. We zijn meer een dienstverlener dan enkel een leverancier.”

Andrews Sykes verhuurt steeds meer ketelhuizen waaronder emissievrije elektrische ketelhuizen en diesel- en gasgestookte ketels.

Groeiende vraag

Zeker met de lente en zomer voor de deur, kan Andrews Sykes zich opmaken voor een drukke tijd. Hoge temperaturen en het toenemende gebruik van IT zorgen ervoor dat de kans op storingen toeneemt of dat bestaande apparatuur niet toereikend is. Er is een grote vraag naar snelle aircoverhuur voor bijvoorbeeld serverruimtes, zegt Kol. “De toenemende warmte levert ons elke zomer meer vraag op. Ook merken we dat de levering van nieuwe apparatuur en onderdelen steeds vaker vertraging oploopt en dat er een tekort is aan vakmensen. Als een bedrijf niet op tijd een vervangende machine heeft, een vervangend onderdeel of de installateur heeft geen tijd, dan bieden wij een tussentijdse oplossing. Naast koeling verhuren we veel verwarming en in toenemende mate cv-ketelhuizen, waaronder emissievrije elektrische ketelhuizen van 3 tot 80 kW en diesel- en gasgestookte ketels van 100 tot 1.500 kW. Door de onzekerheid over de gasleveringen, maar ook door de hogere gasprijzen is de vraag daarnaar ook gestegen.”

De installatie van de eigen producten gebeurt door een team van vakkundige installateurs.

Flexibele installateurs

Om de beste service en veiligheid te garanderen, zorgt Andrews Sykes zelf voor transport en installatie. De onderhoudsdienst test en keurt alle apparatuur voordat deze wordt geplaatst. Vaak gebeurt de plaatsing dezelfde dag nog. Het is vandaag nog niet bekend, wat er morgen op de planning staat. Dit vraagt een hoge mate van flexibiliteit van het personeel, legt Kol uit. “De geplande projecten zijn op één hand te tellen. De meeste opdrachten komen onverwacht binnen. Ons team is flexibel en kan daar tegen. Regelmatig gaat het om moeilijke installaties die veel kennis vereisen. Daarom is het essentieel om ons personeel goed op te leiden en gemotiveerd te houden. Dat lukt goed, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt.”

Een goede service verlenen en ervoor zorgen dat klanten een tevreden gevoel overhouden, zodat ze een volgende keer terugkomen. Dat is wat ze bij Andrews Sykes voor ogen hebben. Relaties worden aangegaan op basis van continuïteit. “We helpen klanten graag uit de brand. Het is meer een vorm van samenwerking dan dat we alleen maar leveren”, aldus Kol.

Voor elke tijdelijke of noodsituatie binnen de installatietechniek heeft Andrews Sykes wel een passende oplossing.

Toekomstgeluiden

Dat de vraag naar airco’s en andere tijdelijke klimaatoplossingen groeit, merkten ze afgelopen jaar zowel in omzet als personeelsgroei, vertelt Kol verder. Ook door de energietransitie en de daarmee samenhangende vervangingsmarkt zal de vraag verder stijgen, vermoedt hij. Andrews Sykes groeit gestaag mee met de veranderingen en verduurzaming in de markt. “Als een installatie vervangen wordt, moet er soms een tijdelijke oplossing geplaatst worden voordat de nieuwe installatie er is. Op dit momenten verhuren we nog apparaten die op diesel en HVO werken, maar daarin zullen we in de komende tien jaar zeker veranderingen zien. Inmiddels hebben we ook elektrische ketelhuizen en koelapparatuur met minder milieubelastende koelmiddelen, waarin we verder gaan investeren. Ook zijn we meer met warmtepomptechnologie bezig. Ieder toekomstig probleem is anders en vraagt immers om een snelle, passende oplossing.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.