Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Eigen merk beantwoordt aan vragen van installateurs
Linum Group levert als montagetoebehoren voor onder meer warmtepompen en airco’s.

Eigen merk beantwoordt aan vragen van installateurs

Innovaties die nergens anders te vinden zijn

Als technische groothandel levert Linum Group montagetoebehoren voor onder meer warmtepompen en airco’s. Het assortiment telt ruim 20.000 producten. Naast de levering van een breed assortiment van bekende merken ontwikkelt het bedrijf producten onder het eigen merk Alixo. Met Alixo bewijst Linum Group dat ze luistert naar de vragen van de installatiemarkt en er een passend antwoord bij zoekt.

Het Alixo-assortiment bestaat onder meer uit montagebalken, wand- en dakdoorvoeren, antivibratiesokkels, harde drainpipes en EU-gecertificeerde reinigingsmiddelen voor HVAC-installaties. Daarmee is het inzetbaar voor het complete traject, van montage tot onderhoud. Een aparte tak binnen het eigen merk is AIR Alixo. Dit is een complete, gecertificeerde lijn voor binnen- en buitenunits, bestaande uit standaard reinigings- en intensieve onderhoudsproducten voor airco’s en koelinstallaties, waaronder ook bio-afbreekbare versies.

Met Alixo wil Linum Group innovaties leveren aan installateurs die ergens anders niet snel te vinden zijn. “Er zijn veel merken op de markt en wij distribueren zelf ook verschillende merken, maar met onze eigen productenlijn beantwoorden we specifieke vragen van onze klanten”, zegt Robbie Naessens, marketing manager bij Linum Group.

De LAC-792 dakdoorvoer.

Anders, beter en goedkoper

Het van oorsprong Belgische Linum werd opgericht in 1983. Sindsdien maakte het bedrijf een enorme groei door, waarbij de medewerkers zagen dat producten soms anders, beter en goedkoper konden. Van daaruit ontstond het eigen merk Alixo. “Linum levert geen toestellen en is dus 100% merkneutraal. Welk merk de installateur ook plaatst, wij zorgen ervoor dat hij bij ons de accessoires vindt om een installatie professioneel te plaatsen, monteren en onderhouden. Onze medewerkers spreken dagelijks installateurs en zo horen we wat de behoeftes zijn. Onze researchafdeling onderzoekt vervolgens wat de mogelijkheden zijn. Al onze Alixo-producten worden uitsluitend in Europa vervaardigd. Als gerenommeerd distributeur hebben we een jarenlange ervaring in snel en tijdig leveren, waar dan ook in Europa”, aldus Naessens.

Van montage tot onderhoud

Tegenwoordig wordt vrijwel iedere warmtepomp of airco buitenunit op rubberen sokkels geplaatst die vibraties opvangen. De eigen Alixo Foot beantwoordt aan deze marktvraag en is intussen beschikbaar in drie standaardlengtes en in twee extra hoge versies (high foot).

Ondertussen groeit het Alixo-assortiment nog altijd verder. Het assortiment dakdoorvoeren bestaat bijvoorbeeld intussen uit negen gevarieerde modellen. Naessens: “Een dakdoorvoer bestond natuurlijk al langer, maar regelmatig werden we geconfronteerd met specifieke vragen van installateurs. Zij wilden bijvoorbeeld een bredere, een hogere of een dakdoorvoer uit inox die bestand is tegen meer extreme weersomstandigheden, bijvoorbeeld in kuststeden en -gemeentes. We stelden vast dat een dergelijke mate aan maatwerk niet te vinden was bij andere fabrikanten. Daarom hebben we onze jarenlange expertise ingezet om in een eigen ontwikkeling te voorzien.”

Foot frames

Het laatste product dat aan het assortiment werd toegevoegd is het Alixo Frame; een volwaardig alternatief voor grote, buitenlandse merken. De frames zijn stevig en eenvoudig op te bouwen. Ze zijn ideaal voor de montage van airco’s en koeltechnische units op vlakke daken. Dankzij de individueel verstelbare stelpoten hoeft een Alixo frame niet verankerd te worden aan het dak. “We hebben al heel wat expertise opgebouwd als dealer van Big Foot Systems en hebben die kennis meegenomen bij de ontwikkeling van het Alixo Frame. Het is een uitstekend prijsvriendelijk alternatief in projecten waar de vereisten op het gebied van bijvoorbeeld de geplande belasting iets lager liggen”, besluit Naessens.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.