Magazines / Nr 06 2019
cover ib

Nr 06 2019

Midden in de toekomst

De installatiesector profiteert volop van de economische trends, zoals de energietransitie, klimaatontwikkeling en duurzaamheid, maar het vraagt van zowel de installateurs als van toeleveranciers dat ze zichzelf opnieuw uitvinden. Ook komen er allerlei nieuwe spelers bij die inspringen op de genoemde trends. Alle verschillende technologieën en toepassingen zijn het begin van de oplossing. Maar wat is de stand van deze oplossingen? Dat kunnen installateurs en andere stakeholders ontdekken tijdens VSK 2020, van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 februari in de Jaarbeurs in Utrecht.

“De installatietechniek staat voor uitdagingen, waarvoor de installateur niet alleen de oplossing kan aanreiken. Samen met opdrachtgevers en voorschrijvers, maar zeker ook met de kennis van de fabrikanten zullen ze moeten proberen de doelstellingen te verwezenlijken”, vertelt Patrick Schilte, Business unit manager Bouw & Installatie bij de Jaarbeurs. “VSK 2020 heeft deze editie de focus om al deze kennis en ervaring bij elkaar te brengen en versnelling te boeken in de vooruitgang. Zo zijn de nieuwste technieken om aan de klimaatdoelstellingen te kunnen voldoen te zien op de beurs, staan met name hal 10 en 11 in het teken van industrialisering en digitalisering, en is er volop aandacht voor circulariteit. Daar worden wij als VSK blij van. Ook zijn er meer kennistheaters dan voorheen, met bestaande en nieuwe partijen.” Wilt u alvast een voorproefje van VSK 2020? Blader dan snel verder naar onze special, waarin verschillende installateurs en toeleveranciers een tipje van de sluiter lichten…

Daarnaast besteden we in deze uitgave weer aandacht aan een aantal interessante projecten. Zoals de bouw van een nieuw kantoor- en laboratoriumgebouw voor het Amerikaanse DuPont Industrial Biosciences op het Leiden Bio Science Park in Oegstgeest, dat zich kenmerkt door hoge duurzaamheidsambities, specifieke laboratoria-eisen en geavanceerde ruimten met hoge eisen op installatieniveau. Of wat dacht u van de bouw van het nieuwe Holiday Inn Eindhoven Airport hotel op het Flight Forum Business Park in Eindhoven, waarvan de elektrotechnische installaties in de hotelkamers 100% stekerbaar zijn uitgevoerd? Ook zeer interessant is de special over het AFAS Experience Center in Leusden, dat we vanaf het ontwerp tot en met de luchtkanalensystemen en WKO-installatie voor u belichten. Daarnaast kunt u in deze uitgave alles lezen over vloerverwarming, rookgasafvoersystemen, het ontharden van leidingwater, slimme en toekomstbestendige gebouwtechnieken, persoonlijke beschermingsmiddelen én mobiliteit. Kortom: we hebben weer een bomvolle uitgave voor u samengesteld. Ik wens u weer veel leesplezier en – namens het complete team van Installatie & Bouw – alle goeds voor 2020!

Lieke van Zuilekom

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een:

cover installatieenbouwnlcover installatieenbouwnl