Magazines / Nr 06 2018

Nr 06 2018

Bijzonder jaar, bijzondere projecten

Voor u ligt alweer de laatste editie van Installatie & Bouw 2018. Een prachtig jaar voor onze sector, met vele vooraanstaande projecten, mooie ontwikkelingen en toonaangevende nieuwe producten. Ook in deze editie hebben we hiervan weer een aantal voorbeelden voor u verzameld. Zo kunt u alles lezen over het iconische Toren op Zuid gebouw van architect Renzo Piano in Rotterdam, dat gefaseerd is aangepast aan het moderne kantoorgebruik. Op plintniveau is een uitbreiding van ca. 3.000 m2 gerealiseerd, waar o.a. een restaurant, Experience Center en auditorium zijn ingericht. In de bestaande toren van 22 verdiepingen zijn de bestaande installaties opgewaardeerd en verduurzaamd, terwijl het plintgebouw nieuwe zichtinstallaties heeft gekregen.

Ook de moeite waard zijn de artikelen over het nieuwe European Patent Office (EPO) in Rijswijk, een transparant kantoorgebouw met Slimline tussenvloeren, waarin het grootste deel van de installatietechniek uit het zicht is weggewerkt. Van de luchtkanalen en leidingen tot en met de kabelgoten en vloerdozen.

Of wat dacht u van de vervanging van de meer dan honderd jaar oude RET-remise aan de Kleiweg in Rotterdam? Het karakteristieke pand van baksteen en staal heeft plaatsgemaakt voor een kleinere nieuwbouw (16.000 m2) met moderne werkplaatsen, kantoren, een technische ruimte en een traverse, die een stuk efficiënter is ingedeeld, zodat ook de nieuwe, langere metrostellen in de werkplaatsen passen. Bij de nieuwbouw is ruim aandacht besteed aan duurzaamheid, waarin de installatietechniek een belangrijke rol speelt.

Naast bovengenoemde projecten besteden we in deze laatste editie van 2018 aandacht aan o.a. parkeergarage Lammermarkt in Leiden, Convention Centre RAI Amsterdam, NS Noordzicht in Eindhoven en het station/Galgenwaard complex in Utrecht. Daarnaast leest u in deze uitgave alles over noodstroomsystemen en een optimaal binnenklimaat en stellen diverse bedrijven hun nieuwste producten voor. Kortom: we hebben weer een bomvolle uitgave voor u.

Mede namens de medewerkers van Louwers Uitgeversorganisatie wens ik u fijne feestdagen en een goed en gezond 2019! Voor nu alvast veel leesplezier!

Lieke van Zuilekom-Bousema

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: