Magazines / Nr 05 2017

Nr 05 2017

‘Installatiebranche gaat profiteren van kabinet Rutte-III’

Uneto-VNI verwacht dat de installatiebranche gaat profiteren van het nieuwe kabinet Rutte-III. Volgens de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en technische detailhandel gaat de nieuwe regering vaart zetten achter de energietransitie, en dat betekent goed nieuws voor installatie- bedrijven.

In oktober werd het regeerakkoord tussen CDA, VVD, D66 en de ChristenUnie gepresenteerd. Daarin staan veel punten met betrekking tot het klimaat. Uneto-VNI ziet vooral het plan om de nieuwbouw én een groot aantal bestaande woningen aardgasvrij te maken als een signaal dat het roer van de energievoorziening omgaat. Op het gebied van verduurzaming laat het regeerakkoord grote ambities zien, onder andere met een CO2-reductie van 49 procent in 2030. Daarbij is het kabinet voornemers om nieuwe financieringsvormen voor verduurzaming te vinden en de investering te koppelen aan de woning, waarmee het risico voor bewoner en financier wordt beperkt.

Mooie vooruitzichten, die vragen om een proactieve inzet van de branche, die nieuwe en bestaande bouw energiezuiniger en duurzamer moeten maken. Waarvoor de eerste stappen reeds zijn gezet.
In deze uitgave van Installatie & Bouw hebben we enkele sprekende voorbeeldprojecten voor u verzameld. Zoals het groot onderhoud van 180 huurwoningen in de Muziekbuurt in Heemskerk, waarbij niet alleen de woningen hoogwaardig worden geïsoleerd, maar tevens voorzieningen voor een optimale lucht- en waterdichting worden voorzien. Zodat de woningen weer jarenlang duurzaam vooruit kunnen. Of wat dacht u van de renovatie van de industriële bakkerij van Borgesius Nieuw Amsterdam in Veenoord, waar luchtbehandeling vanaf de vloer tegemoetkomt aan alle eisen rondom een comfortabel werkklimaat, optimale airflow, hygiëne en voedselveiligheid?

Interessant is ook onze verwarmingsspecial, waarin de nieuwste verwarmingstechnieken worden gepresenteerd. Van luchtverwarming tot vloer- en dakverwarming, waarbij duurzame opwekking niet wordt vergeten.

Verder kunt u onder andere lezen over de nieuwbouw van DC Dudok in Moerdijk, de renovatie van het voormalige PTT Museum in Den Haag, de nieuwbouw van protonenkliniek HollandPTC in Delft en de transformatie van kantoorgebouw The Cloud in Amsterdam. Ik wens u weer veel leesplezier!

Lieke van Zuilekom-Bousema

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: