Magazines / Nr 04 2019
cover installatieenbouwnl

Nr 04 2019

De installatiebranche innoveert in een geweldig tempo

Deze editie van Installatie & Bouw puilt uit van vernieuwing. Logisch, onze huidige tijd vraagt ook om aanpassingen die in dienst staan van duurzaamheid, de energietransitie en meer efficiëntie. De sector innoveert in zo’n snel tempo, dat het voor de overheid bijna niet meer bij te houden is. De lat wordt steeds hoger gelegd, er worden nieuwe standaarden gecreëerd en het is rennen voor alle installateurs en monteurs om bij te blijven met de nieuwste technologieën.

Stekerbaar installeren is niet meer weg te denken
In dit magazine wordt uitgebreid aandacht besteed aan stekerbaar installeren. Kijkend naar de slimme, snelle en fool-proof oplossingen die er nu zijn, vraag je je af waarom het zolang heeft geduurd voordat we “het licht” hebben gezien. Het is net als met de aanschaf van nieuwe schoenen; je ziet pas hoe oud je vorige paar is, als je de nieuwe schoenen ernaast zet. Zo is het ook met stekerbaar installeren. De traditionele manier van draden trekken, aansluitingen maken en installeren van apparatuur bestaat al zolang, dat we niet beter meer wisten. Met stekerbaar installeren wordt tijd gewonnen, komt hergebruik van bekabeling in beeld en heel belangrijk, worden de faalkansen verkleind. De simpelheid waarmee gewerkt wordt, maakt dat installatiebedrijven makkelijker aan personeel kunnen komen. Goed nieuws, gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt.

De warmtepomp wordt van alle kanten bekeken
Zelfs de gemiddelde burger kent het woord warmtepomp inmiddels. Van hype naar wondermiddel ging de warmtepomp. De mainstream media sprongen massaal op het thema en daarmee kwamen ook de indianenverhalen op gang. Feiten en fabels zijn niet alleen door de man in de straat niet meer van elkaar te onderscheiden, ook binnen onze sector slaat overal de twijfel toe. Daarom is het goed om eens uit eerste hand te vernemen wat de voor- en nadelen zijn, welke feiten er zijn en welke beweringen we naar het rijk der fabelen kunnen verwijzen. Lees en doe kennis op, de warmtepomp is namelijk ondanks alle negatieve berichten toch aan een opmars begonnen.

Slimme gebouwen dragen bij aan comfort en duurzaamheid
Onze woon- en werkomgevingen worden steeds verder geautomatiseerd. Slimme sensoren, interpretatie van verzamelde data en zelfregelende systemen doen voor ons wat we met alle huidige eisen zelf bijna niet meer kunnen: controle houden over alles. Gelukkig zijn de gebouwbeheer- en huisautomatiseringssystemen helemaal volwassen, wordt er alles aan gedaan om systemen die elkaars taal niet spreken met elkaar te verbinden en hoeven we alleen nog maar te genieten van een stuk comfort. Waar zouden we zijn zonder de Cloud?

Voorkomen is beter dan genezen: brandveiligheid komt in beeld
In deze editie treft u ook artikelen aan die gaan over brandveiligheid. Het zou voor iedereen prioriteit nummer één moeten zijn. Mens en dier redden, gebouwen en voorraad sparen, het zijn zomaar een paar zaken die hand in hand gaan met goede brandpreventie en perfect werkende blussystemen.

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een:

installatiecover installatieenbouwnl