Magazines / Nr 02 2020
cover installatieenbouwnl 02 2020

Nr 02 2020

Een bijzondere tijd, ook in de bouw

We leven in een bijzondere tijd, waarin in enkele weken alles op zijn kop is komen te staan. Zowel in ons privéleven als op ons werk. Waar veel sectoren inmiddels ‘op hun gat’ liggen, is het mooi om te zien dat de meeste bouwprojecten in Nederland en België ondanks het coronavirus
toch kunnen doorlopen en dat bedrijven en medewerkers zich zeer flexibel en welwillend opstellen om processen – zo veel en zo goed als mogelijk – ongehinderd doorgang te laten vinden.

Voor deze editie van Installatie & Bouw magazine hebben we een uitgebreide selectie bouwprojecten verzameld, die bovenstaande onderstrepen. Zoals de nieuwbouw van project Up Mountain in Amstelveen; een exclusief woongebouw met zes woonlagen en 45 appartementen, dat bovenop een zeslaagse parkeergarage wordt gerealiseerd. Bijzonder zijn niet alleen de exclusiviteit en duurzaamheid van het gebouw, maar vooral dat de bouwpartijen te maken hebben met 46 (!) opdrachtgevers. De bewoners kunnen hun woningen én (elektrotechnische) installaties namelijk exact zo inrichten als ze willen.

Ook de moeite waard is de artikelenserie over woonproject Rock. Op het terrein van het voormalige St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht worden betaalbare woningen en appartementen gerealiseerd voor studenten, jongeren en starters. Blikvanger van het project is de 70 meter hoge woontoren, die plaats biedt aan 463 woningen op 23 verdiepingen. Boven een nieuw parkeerdek zijn twee appartementengebouwen gerealiseerd. Bovendien is het voormalige beddenhuis uit de jaren ‘60 behouden en getransformeerd tot appartementencomplex, met commerciëleruimten op de begane grond en eerste verdieping. Een aansluiting op het stadsverwarmingsnet, WTW-systemen, vloerverwarming, zonnepanelen en een duurzaam luchtkanalenstelsel dragen bij een aan prettig en gezond binnenklimaat.

Verder besteden we in deze uitgave aandacht aan het nieuwe Amphia Ziekenhuis in Breda, de European Medicines Agency (EMA) in Amsterdam, het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg, het distributiecentrum van Brocacef in Eindhoven en het distributiecentrum van fonQin Utrecht. In ons themakatern Klimaat & Ventilatie leest u alles over fluisterstil en duurzaam koelen, tochtvrij en comfortabel ventileren, het afvangen van fijnstof en een optimale waterkwaliteit in verwarmings-, koel- en vriesinstallaties. Kortom: we hebben weer een bomvolle uitgave voor u.

Ik wens u veel leesplezier. Namens het volledige team van Installatie & Bouw magazine wil ik u bovendien bedanken voor uw inzet in deze vreemde en onzekere tijd. Let goed op elkaar, houd de moed erin en vooral… blijf gezond!

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een:

cover installatieenbouwnlcover installatieenbouwnl 03 2020